Odľahčená Mobilná Mikrovlnka na 12 Voltov
Moderátor: Moderátoři
EKKAR píše:KUA, člověče, když jedu piknikovat do terénu, tak snad počítám s tím, že budu jíst jídlo studený, nebo ohřátý na ohni/grilu! Jestli chceš piknikovat s mikrovlnkou, piknikuj na dvorku a natáhni si tam prodlužovačku, dyť tohle už je snad nenormální, tohle je vrcholnej snobismus, chtít mikrovlnku do přírody...
Eventualitu Ti nabízí vláda - dělej pikniky v Brdech, bude tam stát bezva zdroj...
Úplně si představuju jak tam seděj v krásný přírodě na dece . Takovej ten klasickej proutěnej košík . Celá rodina je okouzlena nádhernou přírodou a zpívajícími ptáčky kolem nich. Děti pobíhají kolem. Nádherná situace do který se najednou ozve typický zvuk oznamující že mikrovolnka doohřála jídlo
-
mikromakro
Trebárs proti mikrovlnke je jej veĺký odber
A zase ohník nie je možné na niektorých miestach rozložiť, dokonca sa našli taký, čo ježili chlpi, keď videli propán bután.
Na druhú stranu, na ohrev niekoĺkých bagiet alebo podobných požívatín je mikrovlnka vhodnejšia - ohriate jedlo chutí lepšie než studené, najme pre krdel hladných krkov, niekedy sa pripletú aj susedové
Takže, šlo by alebo nie, zhotoviť zdroj len s jedným trafákom 12 al. 24 voltov na 2100 Voltov.
Prípadne použiť ( aj keď nepriemyselné ) prípadne exotické trafo na vyššiu frekvenciu, trebars až v MHz.
Dejme tomu, že by ti stačil výkon menší, třeba 300W (i když by se doba ohřevu dost zvýšila), tak i takový koncový VF stupeň by byl špatně realizovatelný.
Čili já si myslím, že malá mikrovlnka s 600W magnetronem, měnič který by dával cca polovinu - jen 300W, jel by na pár desítkách kHz, takže účinnost by mohla být asi 80%, čili příkon při 24V vidím na 16A, při 12V dejme tomu 32A... a těch pár minut to baterka zvládne.
Sendyx píše:Podle typu mikrovlnky a programu - na menší stupně cykluje, třeba 20 vteřin nic a 3-10 vteřin chod, při pečení naplno jede kontinuálně.
Čili já si myslím, že malá mikrovlnka s 600W magnetronem, měnič který by dával cca polovinu - jen 300W, jel by na pár desítkách kHz, takže účinnost by mohla být asi 80%, čili příkon při 24V vidím na 16A, při 12V dejme tomu 32A... a těch pár minut to baterka zvládne.
já znám magnetrony jen pulzní, tak jsem si nebyl jist, jestli mikrovlnky jedou v kuse...
k těm 12 V a 32 A mi není hodno se vyjadřovat - na to máme motoristy ...
Cust píše:Sendyx píše:Podle typu mikrovlnky a programu - na menší stupně cykluje, třeba 20 vteřin nic a 3-10 vteřin chod, při pečení naplno jede kontinuálně.
já znám magnetrony jen pulzní, tak jsem si nebyl jist, jestli mikrovlnky jedou v kuse...
k těm 12 V a 32 A mi není hodno se vyjadřovat - na to máme motoristy ...
mno třeba altík z felicie dokáže dát i víc jak 70A. Přesnou hodnotu nevím . Takže při běžícím motoru trochu s větším volnoběhem by to zas nemusel bejt takovej problém.
forbidden píše:Ragnol píše:mno třeba altík z felicie dokáže dát i víc jak 70A. Přesnou hodnotu nevím . Takže při běžícím motoru trochu s větším volnoběhem by to zas nemusel bejt takovej problém.
No to bude teda "piknik" jako nohaDojedu do lesa autem, vytahnu mikrovlnku, nastartuju a ohrivam si bagetu....
jn nějak tak jsem to tu popisoval o pár postů vejš ... ale tazatel se asi jen tak odradit nedá a bez mikrovlnky radši nikam nepojede