Problém(zesilovač a ostatní zařízení)

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Destroyer
Kontaktovat uživatele:

Problém(zesilovač a ostatní zařízení)

#1 Příspěvek od Destroyer »

Prosím o radu:mám zesilovač mnou dělaný a všechno se zdálo být OK byl odzkoušen na osciloskopu a tónovém generátoru a proto tohle nechápu mám notebook(podobné téma je tu již založené ale není v něm rada pro můj případ) a když jedu z baterky nádhera! ale jakmile ho zapojím na adaptér tak je tam šílený paskvil všech možných zvuků a ruchů co jsi lze představit když je vstupní zařízení napájeno od jinud než ze sítě je to OK nevím zda li mám chybu někde v zesilovači nebo kde ? Mýval jsem vypůjčený zesilovač Omnitronik a na to jakej je to šit tak tohle to nedělalo měl nějký přepínač zemních smyček když se přepnul tak to bylo kráásně čisté nevím co tam s čím přepínal já mám v zesilovači všechny země spojené s ochraným vodičem na jednom místě v plechovém chasse.Prosím o jaký koliv nápad vaše nápady se budu snažit ihned realizovat a zkoušet zdali to pomohlo.Děkuji
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

Do toho zesilovace je jeste neco napojeny (krome repraku, napajeni a vstupu do PC)?
Destroyer
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Destroyer »

Ne krom tohoto tam nic jiného nemám připojeno.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od forbidden »

A napajeni nb a zesiku je ze stejne zasuvky?
Destroyer
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Destroyer »

zkoušel jsem obě varianty na stejnou zásuvku i na jinou hučení je skoro stejné má jen jiné tóny ale hlasitost je stejná:-(
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od forbidden »

Tak pak nevim kde a z ceho by se vytvarela zemni smycka. Pro jistotu muzes zkusit rozpojit zem signalovyho kabelu a vlozit tam kondik tak cca 1 uF. Uvidis, jestli se to zlepsi.
Destroyer
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Destroyer »

dal jsem tam kondík 10uF menší nemám a trochu se to zlepšilo ale pořád je ruch dosti výrazný ale oddělovací kondenzátory mám všude na vstupech u korekcí i u předzesilovače.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od forbidden »

Jo, jenze stineni signalovyho kabelu mas asi spojeny s kostrou ne?
Destroyer
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Destroyer »

nemám večkeré vstupy jsou na kovovém panelu a ty se zemí nějak nedotýkají takže jde rovnou vstup do předzesilovače
Destroyer
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Destroyer »

Když spojím kondenzátorem zem šasí a signálovou vstupní zem tak ruch skoro utichne ale ještě to není ono.Naměřil jsem mezi zemí vstupní z notebooku a zemí šasí 75mV což je podle mě špatně proto ten ruch nešlo by to ještě nějak odrušit ?
Vaseks

#11 Příspěvek od Vaseks »

A zesilovač je k napájení připojený třípramennou šňůrou?
Destroyer
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Destroyer »

Ano je je zapojený tak jak má! zkoušel jsem to na discmana zapojeného jenom na adaptér a tam je to naprosto vpořádku,jediné řešení které mě napadá je asi impedanční a galvanické oddělení pomocí impedančního trafíčka.jinak to asi nepůjde:-(
penjo

#13 Příspěvek od penjo »

bratovi robi presne toto iste...ale chyba urcite nebude v zosiku...lebo skusal som to na tesla AZS223, MPA1000 a vermona regent 600H...robilo to na vsetkom,ale len pokial to bolo na adapter...skor si myslim, ze to bude sposobene nedostatocnym odrusenim adaptera pre notebook...alebo nieco s nim spojene...proste asi len filtracia stava len na chod notebooku a na dobijanie, ale nie na tahanie na zosiky..
Destroyer
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Destroyer »

Přesně tohle si myslim taky.Kdyby aspoň ten krám co dávaji jako zdroj šel rozebrat ale vono je to zalitý a drží to jak židovská víra.Jediný řešení je ten plast přepálit vodporovim drátem a nebo rozřezat jinak fakt nevi.Kdybych se dotoho dostal tak věřim tomu že bych tam dal kondík 100pF a bylo by to ok nemaji to chránění proto vf rušení.
DELONG

#15 Příspěvek od DELONG »

Mne to robilo tiež mám zosilovač Technics a notbook HP.Skús použiť optoizolačný zosilovač.Ja ho mám tiež a bez problémov.Odvtedy do zosíka nepáchne žiadny brumčo :P
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“