TDA 7293 - nechce chodit

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Martinsix

#16 Příspěvek od Martinsix »

Ano toho jsem si vedom. Kousek vyse to to zduvodnuji. Pin5 a 11 neni zapojen do DPS z IO (ani jeden nepotrebuji). Vede prez nej jiny signal, ktery se jinudy neprotahne. Je to z duvodu uspory mista. Jsem omezen velikosti DPS a navic jsem nechtel pouzit pro propojeni kus dratu ze strany spoju.

To DPS kontroluju uz snad po padesate a zde se byti OK. Zrejme bude chyba nekde ve schematu. Ale schema je delane podle zapojeni od vyrobce. Mno uvidime, jeste si par dni budu nejak tak koumat a casem an to prijdu :)

Jedno IO jsem rozbehl, to druhe je zapojene uplne stejne. Takze bud chyba v IO nebo se nemaji radi dva vedle sebe :)
bu2520

#17 Příspěvek od bu2520 »

no ještě bych se podíval scopem jestli nekmitá . přijdou mi tam ty země dost dlouhý.
Martinsix

#18 Příspěvek od Martinsix »

Tak uz to chodi. Pravdepodobne me to odstreloval proudovy naraz po zapojeni ke zdroji. Sestrojil jsem tedy toto. Nyni jiz vse pracuje jak ma, ve schematu zesilovace ani v DPS jsem zmeny delat nemusel - je to v poradku.

Jedina vec me ale zarazi - nakoupil jsem znovu IO a naletoval do DPS. V jednom DPS me ale po premosteni odporu relatkem proste puknul. Vyletoval jsem ho a dal jiny IO. Ten uz funguje jak ma. Nekolikrat jsem zapnul a vypnul napajeni spolu s premostenim. Nic se mu nestalo. Mam tedy funkncni 2 tyto desky (celkem 4 IO). Vsechny hrajou vyborne. Vypada to jako by nektere z tech 8 (ano tolik jsem jich poslal do kremikoveho nebe :D ) byly vadne uz z vyroby (urcite alespon 2).
Chtel bych tedy podekovat vsem kteri prispeli k reseni problemu, predevsim Hillovi a Devo70 za to, ze me ukazali tuto moznost proc to nechodi.

Navrh DPS, schema klidne sirte(a upravujte) dal, zadny prava ani zaruky se na to nevztahuji.
Přílohy
a.GIF
(13.3 KiB) Staženo 165 x
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“