Toshiba V729EG
Moderátor: Moderátoři
Toshiba V729EG
xxxe píše:V SP nahrává jen ten co si chce zkrátit životnost hlav o polovinu.
ejha tak to je pre mna veľka novinka, čudo že 17 ročne video JVC ktore má aj SP aj LP a hraje dodones.
LP nieje zaznam zlý ale kvalita to nieje, LP len na bežne nahrávky ktore sa ihned vymažu alebo potom na zaznam zvuk HiFi STEREO.
- sasaopravar
MiraSt píše:Dobrý den. Jsem zde nový a potřeboval bych radu. Moje video vkládá do nahrávky plápolání za svislými přechody černé do bílé a naopak. Pokud je přechod opravdu konstrastní, dochází k vytrhávání řádků. Závada se začala projevovat postupně. Že je to v nahrávce zjištěno přehráním na jiném videu. Dělá to pouze při SP; při LP v pořádku. Čištění hlav nepomáhá. Děkuji.
Zde nebude chyba v mechanické, ale v elektrické části. Vše nasvědčuje tomu, že v signálové části videa není někde správný pracovní bod, může být přebuzený videoamp, i RF modulátor. (BIAS)
Doporučuji, ostatně i jako v jiných případech, kontrolu inkriminovaných elytů v signálové i napájecí cestě.
Pokud by byl vadný V-buben, obrazem by byl jen šum, pokud by byl V-buben jen opotřebovaný, objevovaly by se tzv. drop-outy, tedy vodorovné, bílé čárky v obraze. Jejich množství by nebylo podmíněno úrovní kontrastu filmových scén.
...a ty vadné elyty u capstanů se někdy projevují i tak, že simulují zvukem jakoby zadírání ložiska motoru. Také jsem kdysi hledal příčinu, no a na desce capstanu byl vy*ůraný elyt bez kapacity. Projev v obraze byl s vytrháváním řádků, navíc obraz nepravidelně plaval, jak se měnila rychlost posuvu pásku.
- Přílohy
-
Hlavy VHS 006.jpg- (21.77 KiB) Staženo 180 x