Monitor Viewpoint VP1770VF (přejmenováno, přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
- GASTARBEITER
- Kontaktovat uživatele:
Monitor Viewpoint VP1770VF (přejmenováno, přesunuto)
obrazovka je LG
VN trafo E182233 630-301-1782
VN tranzistor BU2520AF
Nedaří se mi sehnat schéma- byl vadný BU2520AF(vsechny tri vyvody ve zkratu) ten jsem vymenil protoze zadnou jinou soucastku jsem spatnou zatim nenasel(osciloskop nemam a elyty budu merit az mi prijde merak od p. Zajice(psalo se o nem tady na foru)-monitor bezel cca 5 minut a pak BU... odesel
Za pripadne rady dekuji - poznamky typu:"odnes to do servisu!"ani nepiste!
-
Návštěvník
Osobne si myslím, že meranie elitov k ničomu nevedie. Pokým nenájdeš skratovaný kondík, alebo odpálenú nožičku tak spravidla prvých 20 rokov vyhovuje.
- GASTARBEITER
- Kontaktovat uživatele:
ViPali píše:Osobne si myslím, že meranie elitov k ničomu nevedie. Pokým nenájdeš skratovaný kondík, alebo odpálenú nožičku tak spravidla prvých 20 rokov vyhovuje.
Já si naopak myslím že měřák sériového odporu kondenzátoru je super pomůcka!Sice to zatím mohu soudit jen podle spousty kladných ohlasů na internetu(i na tomto webu), ale zitra už si jej jdu vyzvednout na poštu a pak budu snad moci přidat i své zkušenosti!
PS: na zkrat už jsem je všechny proměřil a nic!:-(
PS2:Na druhém monitoru co doma mám jsem si taky zvyšil jas,asi před 1,5rokem a zatím je OK-mám ho 7let
Súhlasím, že kým je v poriadku, musí niečo zniesť.
Ted k tomu monitoru rozhodně bych proměřil kondenzátory ve zdrojích jak už bylo razeno, potom bych zkusil do serie s tranzistorm zapojit odpor takdo1 ohmu. Je totiž klidně možné, že se ti proráží VN trafo, mě takhle vypekl monitor značky Laser který šel vždy tak 14dni nebo týden pak z ničeho nic prsk a konec. Zdroje OK napětí na všech drželo jako přibité. Tak jsem začal uvažovat že je vadné trafo a prostě se občas při větším ohřátí prorazí. No a pak jsem to zkonzultovl s několika kamarády jeden z nich si ho odnesl a po 14 dnech přišel a zkonstatoval jako já asi VN trafo a to už se nevyplatí shánět. Faktem je že monitor odcházel dřiv když byl zaplý nepřetržitě. tak že jsme to všichni vzdali. Nemusí to být tvůj případ ale pokud ano je to ten nejhorší a nejtíž zjistitelný.
- GASTARBEITER
- Kontaktovat uživatele:
Myslel jsem ze když ten obraz tu chvíli fungoval tak by mělo být trafo dobré-to jsi mě moc nepotěšil:-(Když jsem ten monitor otvíral tak na kontaktech trafa a BUčka byly studeňáky tak jsem doufal že by se to BU mohlo přetížit jen tím.
K brtnikovi:
brtnik píše:... Jen diletant vymění zkratovaný tranzistor a myslí si, že má vyděláno.
Máš zbytečné obavy!Monitor mám pro svou potřebu!Žádný výdělěk z toho tudíž nekápne!
- GASTARBEITER
- Kontaktovat uživatele:
znova jsem vytahl monitor ze skrine a rozhodl jsem se pokracovat v jeho oprave(objednavat na slepo VN trafo z Polska se mi nechce-precejen stoji dost penez):-(
Zatim jsem vzal 60w zarovku a pripojil ji jako zatez na misto po BU -> napeti 128V,
elyty jsem meril vsechny testrem ESR, ale zkusim teda na vase doporuceni vymenit preventivne alespon ty ve zdroji a okolo VN trafa a IRF640(tam by me akorat zajimalo ktery protoze jsou na desce celkem 4).
FET 2SK2141 bohuzel v GM ani GESu nemaji takze tam bych chtel jen radu jak ho zmerit.
Dekuji!
- GASTARBEITER
- Kontaktovat uživatele: