zdroj ATX 400U-SPE
Moderátor: Moderátoři
zdroj ATX 400U-SPE
Po připojení 220V nasucho(bez zapojení do PC nabo jakékoliv jiné zátěže) je na zeleném vodiči (PS-ON) 4,98V. To je podle mě OK. Přizemněním tohoto vodiče se zdroj normálně rozjede.
Připojím-li však ATX konektor na motherboard, napětí na zeleném vodiči je jen 3,92V a zdroj po uzemnění zeleného vodiče odmítá naskočit.(Uzemění funguje-ověřeno voltmetrem - 0,01V)
Už se někdo s podobným problémem setkal? Je problém ve zdroji nebo v MB? Dá se to nějak jednoduše řešit?
hoblik píše:Dostal se mi do ruky výše uvedený zdroj a je s ním následující problém.
Po připojení 220V nasucho(bez zapojení do PC nabo jakékoliv jiné zátěže) je na zeleném vodiči (PS-ON) 4,98V. To je podle mě OK. Přizemněním tohoto vodiče se zdroj normálně rozjede.
Připojím-li však ATX konektor na motherboard, napětí na zeleném vodiči je jen 3,92V a zdroj po uzemnění zeleného vodiče odmítá naskočit.(Uzemění funguje-ověřeno voltmetrem - 0,01V)
Už se někdo s podobným problémem setkal? Je problém ve zdroji nebo v MB? Dá se to nějak jednoduše řešit?
Dá se to řešit - pokud opravdu po zapnutí je na zeleném vodiči 0,01V, je pravděpodobné, že máš mimo zdroj na některé větvi zkrat (na MB nebo připojených HD,CD,FD atd.), který ti zdroj havarijně vypne. Změř ohmmetrem hlavně větve +5 a +12V na MB a na všech ost. zařízeních.
Z vyschlých ellytů bych zdroj nepodezdříval - je výroba 6/2006 (není k němu doklad -jinak by to možná byla normální reklamace). Tak se ještě zkusím podívat jak je zdroj zapojený a uvidím co vyčuchám.
Môžem hovoriť do vedenia!