Mascom - opakovaný průraz BU2525AF
Moderátor: Moderátoři
Napadá mě, že když to drží se žárovkou požadovaných 145V a takhle to ničí tranzistory, jestli by mohl být vadný IO TCDT 1101G, že to takhle vždycky ulítne?
Pred časom sme to riešili, ale pri vadnom TCDT len lietalo napájanie KSR, ale trand nám neodstreľovalo. Skúsil by som to podľa ccarlosa (pozri vyššie), to by ti malo ochrániť trand a mal by si šancu zmerať, čo sa to vlastne deje.
Pak jsem tedy zařadil do kolektoru žárovku (60W) a dostal jsem se do stavu, že mi najede buzení BU2525AF. Osciloskopem vidím, že obdélník na bázi malého tranzistoru je předpisový, v bázi BUčka špičky jsou. Pak dojde k poklesu napětí na IV01, pin 33, výstup H-Drive na polovinu a TV se vypne. To se opakuje ještě podruhé a přepne se do stavu standby. Napětí 8,16 a 45V je však minimální (poloviční),. 200V ještě míň. Napětí 8 a 16 V jsem ještě zkusil nahradit z vnějšího zdroje, ale tím jsem si moc nepomohl.
Napětí 8,16 a 45V je však minimální (poloviční),. 200V ještě míň.
To je dôsledok tej žiarovky, ktorá "zmäkčuje" budenie VNT. Vypínanie má možno ten istý dôvod, lebo priebehy, ktoré očakáva proc. nesedia, tak vypne budenie H. Skús dať 200W žiarovku, budenie bude bližšie normálu a ak bola vada v konektore vych., snáď to nabehne. DD07, DD08 sú vyskúšané? Ešte ma napadá pozrieť na emitor TD03, či ide signál H_FLYBACK do procesora. Daj vedieť výsledok. Š.
- Přílohy
-
masc TD01-02l.jpg- (125.43 KiB) Staženo 115 x
V obvodu buzení TD02 jsem zkoušel změnit parametry odporů, ale i po jakékoliv změně (a že jsem zkusil i extrém) to vypadá na osciloskopu stejně.