Fih, ako čítam, dosť sa vyznáš. Príchadzaš s mikrovlnami asi denne do kontaktu ?

Nepredpokladal som, že zvýšenie výkonu bude až také - 100 Watový magnetron, ukončený lievikom vyžiary až 1 KW.
Takže 1 kW by vyžiaril 10 000 Watov. A ten môj 12 Watový zase 120 Watov ?

Inak včera som zhliadol naučnovedecký program pre mládež, kde robili pokus s akousi plechovicou, kde z boku bol pripojený VF konektor a do vnutra plechovice trčal unipol ( medenný drotik ) udajne tak dosahli zvýšenie spojenia W-lan siete z 10 metrov na 1000 metrov = cca. 100 násobné zvýšenie dosahu.

Ak by som použil kombináciu lievika s parabolou, aký minimálny priemer by mala mať parabola – dúfam, že sa nemýlim, ak napíšem, že to bude závisieť len od ohniska a tým pádom priamo umerne aj od vzdialenosti paraboli od lievika a priamo umerne od vyžarovacieho uhla lievika.

Pracovanie do záťaže.
Ak teda bude magnetron v plechovke ( správnych rozmerov ) ukončenej lievikom, malo by to stačiť, nie ?

Rád by som si overil vyžarovací uhol lievika a nakoniec aj samotnej paraboli pomocou plošného, niekoľko metrového detektora, ktorý bude pozostávať s desiatok elementov ( jednoduché detektory ) vzdialené navzájom 10 centimetrov.
Beriem to ako jednoduchý experiment, s tým čo mám. Dakedy sa mi ani nesnívalo, že raz budem mať niečo ako magnetron. Vďaka tomuto experimentu, pokročím o kúsok ďalej.