Sunmay píše:Mám problém s BM566, jak jinak, než že nesvítí obrazovka, rožne se jen v mezipoloze beamfinderu, prostě při jeho mačkání a pouštění, nemáte stím někdo zkušenost.
Při uplném zmáčknutí beamfinderu se nic neděje - obrazovka nesvítí. Jinak funguje všechno, časovky a tak, průběh se zobrazí právě té mezipolozo při mačkaní.
Díky
edit:
no ještě jeden objev ....
na isostatu beafinderu jsou zapojené dvě dvojce (spínače) a jedna trojice přepínač. Pokud je dvojice, která je blíž k panelu rozpojená a dvojice, která je od panelu dál je sepnutá, tak obrazovak svítí a vše funguje jak má. (tlačítko nezmáčknuté)
Ale příjde mi jako prasárna to jen tak spájet, raději bych příčinu odstranil než přemostil.
Dobrý večer,
Mám obdobný problém s BM 566A. chová sa presne podľa popisu vyššie. Pri pokusoch som zistil, že "medzipoloha" tl.BEAMFIND pripojí po dobu stlačenia -12V na pin č.18 dosky 1AF02118, vtedy obrazovka svieti (zobrazuje priebeh, ide ho nastaviť vertikálne aj horizontálne, jediné čo nefunguje je potenciometer JASU(jas je maximálny). Ďalej som postupoval tak, že som postupne odpájal všetky vstupy jasovej modulácie. Po odpojení tieneného vodiča z pinu č.9 začal scop fungovať normálne, obraz je viditeľný ide posúvať vertikálne aj horizontálne, funguje aj JAS. V priebehu z kalibrátora je vidno aj ako keby nezatemnený beh medzi dvoma "obdĺžnikmi". Meral som napätie na tienenom vodiči, ktorý sa pripája na pin č.9, nameral som cca +0,8V. Na pine č.9 som nameral cca -0,7V (vtedy scop funguje), po pripojení vodiča na pin č.9 napätie stúpne na cca -0,5V. (vtedy nevidno na obrazovke nič.) Potreboval by som zistiť ako funguje jasová modulácia, prípadne kde hľadať problém.
Ďakujem za všetky informácie.
Nikto nič ?