GRUNDIG WKC 6500 RDS zapojení konektorů pleas!
Moderátor: Moderátoři
GRUNDIG WKC 6500 RDS zapojení konektorů pleas!
Někdy to lze diagnostikovat pomocí digitálního foťáku (třeba i v mobilu) - 0,7W trvalého výkonu se musí někde vyzářit, tak tím potmě prohlédni, co v rádiu topí.
Pokud to nezjistíš, je možné, že jde o klidový odběr koncového stupně, který je trvale zapnutý. Je na chladiči, tak tam se teplo rozloží, teplota je nižší a vidět nebude.
- vladovlado
Ještě jednou popíši co mi vadí. Zapnu klíček, zapnu přijímač, chvilku se ladí a naskočí stanice ale ne ta naposled navolená. Nastartuji, relé v autě odpojí napájení a nic. Stiskem regulátoru hlasitosti směrem v ose (normálně tento úkon za provozu rádia spouští SCAN) na displeji naskočí vyhledávání a naladí se jiná stanice než předtím. Někdy musím SCAN stisknout dvakrát než naběhne vyhledávání. Na stisk jiných tlačítek přístroj nereaguje. Jak jsem již psal, je to jinak vynikající přístroj, prošmejdil jsem fórum dva roky nazpět a na Grundigy je opravdu minimum stížností, ale tato věčná manipulace mne vytáčí.
Odběr zbytku rádia neřeš, ten se odpojuje stejně klíčkem. Ale je možné, že uvnitř rádia je propojené přes druhou diodu napájení paměti i z hlavního napájení, takže na obou napájecích pinech naměříš stejný odběr. Spoj je paralelně, jestli se proud výrazně změní. Řekl bych, že jde o odběr téhož spotřebiče.
Nemám sice schéma, ale tohle vypadá celkem logicky, ne?