OTF 462 se sama vypíná

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
miresa

OTF 462 se sama vypíná

#1 Příspěvek od miresa »

Mám OTF 462,a poslední dobou se stává ,že se sama vypne do pohotovostního stavu.2x,3x za večer.Nemáte někdo podobnou zkušenost,nebo nevíte co s tím?Díky
tornado6

#2 Příspěvek od tornado6 »

Skus pomerat potom co ti vypne do STBY či ti nechyba niektore napajanie na primare je tam TDA 4605 a jedna taka vec prekontroluj pomocny kontakt na sietovom vypinači ci nie je opaleny =
ci ma dobry kontakt- 0,01ohm ak tento pomocny kontakt straca spojenie može to elektronika vyhodnotit ako problem a prepne sa do STBY režimu :wink:
Pesko

#3 Příspěvek od Pesko »

tornado6 !!! čo to tu prosím ťa píšeš za "kraviny". Keď nepoznáš funkciu pomocného kontaktu, tak radšej nepiš nič. Kontakt je pri zapnutom vypínači rozpojený. Spája sa iba na chvíľu pri stlačení vypínača na doraz rukou.
tornado6

#5 Příspěvek od tornado6 »

Pre PESKa: Tak prepač pomylil som sa, ak zostane ten kontakt spojeny može robit galibu, ja viem občas rychlo pišem a pišem niečo ine než myslim sorry PESKo polepšim sa :oops:
tornado6

#7 Příspěvek od tornado6 »

Mimochodom KONDIK ja viem že som truhla, ale prosim ešte pod zem nieeee. :roll: :roll: :roll:
stevo59

#9 Příspěvek od stevo59 »

Oddekluj telku, zober si lupu a lampu a dobre si pozri plošák. Máš veľkú šancu nájsť tam studeňák :idea: . Pozor, na hlavnom filtračnom konde ( primár spín. zdroja) môže byť po vypnutí zo siete dlho napätie, nechcem ťa mať na svedomí.
miresa

#10 Příspěvek od miresa »

Tak jo díky,ale poradili jste mně to co jsem už dávno udělal,ale na nic jsem nepřišel.Studeňáky=0.
Pesko

#11 Příspěvek od Pesko »

Napísať ,že " Studeňáky=0" je dosť odvážne. Občasné vypnutie TV do STBY môžu spôsobovať aj preskoky vo VN trafe. Pri výboju vo vnútri trafa dôjde ku zvýšenému odberu a zareaguje ochrana zdroja, ktorý sa na chvíľu vypne a TV sa prepne do pohotovostného režimu. Sleduj preto ,či pri vypnutiu TV nebolo počuť nejaké prsknutie vo vnútri TV.
stevo59

#12 Příspěvek od stevo59 »

Tak jo díky,ale poradili jste mně to co jsem už dávno udělal,ale na nic jsem nepřišel.Studeňáky=0.

Ale túto informáciu si nám nedal a toto nie je fórum jasnovidcov. Čím viac info, tým väčšia šanca že sa dostane niekto k jadru problému. Príčin samovoľného vypínania je samozrejme x, tak - ak sa to neprejavuje tak ako píše Pesko, pozrel by som snímací odpor prúdu zdroja, či nezvýšil svoju hodnotu, mohol by to robiť niektorý stabilizátor, ak sa uvoľnil z chladiča a prehrial sa,....tých možností je veľa, ale chce to informácie.
Carel

#13 Příspěvek od Carel »

Měl jsem podobnou závadu na Grundigu/CUC5365/.Reg.+U5V/ 7805/,který napájí procesor dával 3,8Va sem tam to vlítlo do stby,povel z DO někdy neodpovídal zvolenému požadavku.Po výměně reg.a elytu O.K.
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od pajosek2 »

Tak toto mi jednou dělal dálkový ovladač,přinesli telku,že to samo vypíná a mi to na stole šlapalo bez problémů.Zkontroloval jsem všechno a myslel jsem,že mne jebne,protože doma jim to dělalo zas. Asi po třetí to už dovezli s ovladačem a pak jsem na to přišel,no hrůza.Ten ovladač sám občas vyslal vypnout.Od té doby když mám podobnou závadu,tak chci aby dovezli i dálkáč,protože takový výdrb si budu pamatovat ještě v urně.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“