Dětská chůvička 2,4GHz

Bezdrátová pojítka, vysílací a přijímací technika, diskuze o VF technice, zařízeních a konstrukcích, konstrukce a parametry antén

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mzama

Dětská chůvička 2,4GHz

#1 Příspěvek od mzama »

Jedná se o dětskou AUDIO/VIDEO chůvičku HYUNDAI BSV 1861.
Zvuk jde, ale obraz nelze zasynchronizovat. Montáž SMD, schéma není.
Kamera napájena 9V, přijímač 6V --- přitom síťové napaječe mají shodné konektory (hrozí záměna, ke které možná taky došlo).
Neví někdo co s tím.
Naposledy upravil(a) mzama dne 06 kvě 2008, 09:56, celkem upraveno 1 x.
galjo

#2 Příspěvek od galjo »

Kameru menším napetím nepokazíš a přijímač 6V ak je tam stabilizátor , tak ten by to mal udržať ak nie , tak musíš ísť po signáli.
Banda

#3 Příspěvek od Banda »

Už ti to fungovalo? Nebo se to zničeho nic samo rozdrbalo? Je to takový bílý pruh a zvuk dělá rychle cvak, cvak, cvak? Nepomáhá natáčení antény? Ani když dáš přijímač a vysílač na 2m (viditelně) přímo proti sobě?
Crifodo

#4 Příspěvek od Crifodo »

hoď to do kontejneru a angažuj 19-letou au-pair.

před 14 dny se málem utopilo batole v nezakrytým bazénu, protože ho jeho vypatlaní rodiče "hlídali" chůvičkou hjundaj.
mzama

#5 Příspěvek od mzama »

Do rukou se mi to dostalo už v tomto stavu (chůvička není moje).
Původně prý byl vadný napájecí kablík (konektor). Kdosi jej vyměnil s tím, že to funguje, ale nefungovalo. Rád bych majiteli pomohl, ale bohužel to už komusi prošlo rukama - nelze vyloučit ani přepólování napájení při první opravě.
Ve zvuku necvaká, obraz zkřivený, výškově posunutý, většinou v pohybu ==> "nečitelný".
Videosignál přímo z kamery OK.
Crifodo

#6 Příspěvek od Crifodo »

to můžou být jenom špatné ss poměry v modulátoru, moc otevřený nebo zavřený tranzistor. Bez osciloskopu poznáš prdlajs. Nefunkční synchronizace by tomu napovídala. Aspoň můžeš zkusit naslepo vyměnit součástky v obvodu naoájení (zenerky, tranzistory) jestli tam něco takového je.
abych se v něčem takovém vrtal, bych musel mít majitele hodně rád :twisted:
proč to neomlátí o hlavu tomu před-servisáčkovi?
mzama

#7 Příspěvek od mzama »

Díky. Je to opravdu nevděčná záležitost. Už ta SMD montáž bez schéma. Zkusím na to ještě mrknout.
mzama

#8 Příspěvek od mzama »

Po dnešním bádání jsem došel k určitým poznatkům. Přijímač chůvičky je osazen LCD displayem a A/V výstupem (JACK 3,5). LCD nejde vůbec a obraz z A/V výstupu zobrazovaný na TV byl jak jsem popisoval.
Zjistil jsem, že kontakty v JACKu jsou prohozeny (signál/zem). Nyní už je A/V výstup plně funkční, vestavěný LCD zobrazovač však nejde. Pouze při dotyku prstem na PS se občas změní barva displaye (v celé ploše).
dargon

#9 Příspěvek od dargon »

Zdravim, opraším toto téma, dostal jsem starší chůvičky tento typ. Funguje ale je tam problém že je slyšet ve zvuku brum. Jak na baterie tak a AC. V přímači a vysílači je nejaký filtr kterým se nastavuje naladění zvuku tím jsem zkoušel to doladit ale bez výsledku. Je to brum jak u starých TV když obraz se míchal do zvuku. Nenapadá Vás něco čím by to mohlo být ?
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Habesan »

Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Odpovědět

Zpět na „Bezdrátová technika a technologie, VF technika“