OTF 63B512

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rolis7

OTF 63B512

#1 Příspěvek od rolis7 »

Pekný deň.
Mám tento TVP a dlhodobo sa mi prejavuje zaujímavá porucha. TVP normálne funguje. V tmavých scénach sa však na obrazovke na celej ploche objavujú tzv."moáre". Nie sú to však klasické ako ich poznáme pri interferenciách signálu, ale sú to len svetlejšie kľukaté pásy na tmavom podklade. Najviditelnejšie sú v strede obrazovky a idú vo vertikálnom smere. Najlepšie ich vidno, keď TVP prepnem do AV módu a neprivediem na vstup AV signál. Vtedy je obrazovka celá čierna, a pásy sa prejavia v celej kráse. Zaujímavé je, že keď mením kontrast, tak sa mení tvar týchto pruhov. Premeral som už všetky kondy v zdroji, v RKS, napájaniach, niečo som pomenil, ale porucha sa neodstránila. Všetky napätia mi sedia. Nestretol sa niekto s takýmto problémom? Ak niekto vie, prosím poraďte. :?:
Ďakujem.
Pesko

#2 Příspěvek od Pesko »

Vyskúšaj C114 5,6nF v zdroji vymeniť za 6,8nF.
rolis7

#3 Příspěvek od rolis7 »

Ďakujem, vyskúšam.
rolis7

#4 Příspěvek od rolis7 »

Konečne som sa dostal k telke a trošku som sa jej venoval. Pomenil som podľa doporučenia kondy, ale nepomohlo to. Tak som do nej len tak pozeral (od zadu), hýbal káblikmi, či nie sú nejaké stuďáky a náhodou som pohol páskovým vodičom, čo spája základnú dosku s doskou obrazovky (RGB, 200V na katódy.....). A všimol som si, že sa mení tvar tých svetlích pruhov na obrazovke. Tak som vyrobil tento prepojovací káblik z tienených vodičov a pruhy zmizli. Je mi to divné, pretože som v OTF a OVP televízoroch ešte nevidel tieto prepoje z tienených káblov. Ale pruhy zmizli, tak to zatiaľ nebudem ďalej riešiť. :roll: Čo vy na to. Má s tým niekto nejaké skúsenosti?
masar

#5 Příspěvek od masar »

Asi je to více či méně normální jev, já mám doma ctv2550 a v režimu AV bez signálu jsou tyto proužky v různých místech obrazovky také patrné, ale v běžném obraze se ztrácí a vím o nich jen já. Asi s tím nebudu nic dělat. :wink:
rolis7

#6 Příspěvek od rolis7 »

Ďakujem, aspoň nie som sám. :roll:
rolis7

#7 Příspěvek od rolis7 »

VYRIESENE. Po dlhšej dobe som sa k tejto TVP znovu vrátil. Nakoniec som na chybu prišiel. Uvedené pásy sposoboval vyschnutý kondenzátor na doske obrazovky 2,2uF/315V, ktorý je pripojený ku kolektorom tranzistorov vo video konci. Mal kapacitu 167pF.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“