''Speciální'' detektor pohybu

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Jezibabak

''Speciální'' detektor pohybu

#1 Příspěvek od Jezibabak »

Dobrý den,
měl bych takový dotaz, kolega z práce mě požádal abych mu vymyslel detektor pohybu pro rybářskou udici,říká že má nějaký typ Feeder, na konci by měl být článek,který slouží místo policajta,tzn. že když ryba zabere tak se ohýbá.Ten článek je okolo 0,5m dlouhý,ale jen kolem 2mm široký (nevím rozměry přesně,je to jeho popis). Měl by se vychylovat do všech stran od několika mm až do desítek cm. Chtěl by něco co by mu akusticky hlásilo pohyb špičky toho článku. JENŽE na udici se nesmí nic připevňovat ani jinak upravovat a zařízení by mělo být umístěno někde poblíž vidlice která podepírá udici.
Vrtá mi to pořád hlavou,nemůžu přijít na kloudné řešení,jediné co mě zatím napadlo bylo umístit pod ten poslední článek u země laser,který by se odrážel zpět do přijímací diody a tím detekoval nehybnost,při sebemenším vychýlení by se odklonil jinam a spustil by se alarm, ale tuhle variantu kolega smetl tím že ten článek je z materiálu který by paprsek pohltil a téměř neodrazil, takže jsem fakt v koncích, už mě nic nenapadá, takže prosím poníženě o radu jakým směrem se vydat, děkuji.
janousek

#2 Příspěvek od janousek »

Něco na to se vyrábí. Je to tak dva dny co jsem to viděl. Nejsem rybář, pouze pytlák, tak jsem to přešel. :lol:
Killroy
Moderátor

#3 Příspěvek od Killroy »

Podle mě žádným, feederová špička jako taková slouží jako optický indikátor záběru a nemůže se na ní nic připevňovat neb tím ztrácí svoji funkčnost a celý smysl. U feederové rybařiny se totiž nechrápe a proto čehokoliv dalšího není třeba. Vzhledem k její velké pohyblivosti a možnosti vychýlení v různých směrech ji ani jinak jednodušeji než pouhým okem neuhlídáš. Pokud chce kolega na rybách chrnět a nechat se budit záběrem ryby, nechť se přeorientuje z feederu na klasickou kaprařinu a pořídí si pípáky s dálkovou indikací...

Killroy
Jezibabak

#4 Příspěvek od Jezibabak »

Killroy píše: U feederové rybařiny se totiž nechrápe a proto čehokoliv dalšího není třeba....Pokud chce kolega na rybách chrnět a nechat se budit záběrem ryby, nechť se přeorientuje z feederu na klasickou kaprařinu a pořídí si pípáky s dálkovou indikací...
Killroy

:D :D :D
Odpovědět

Zpět na „Poradna“