Měření rychlosti pro minibike.

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Davidus
Zablokován
Zablokován

Měření rychlosti pro minibike.

#1 Příspěvek od Davidus »

Ahoj, byl jsem pověřen sestavením nějakého měřiče rychlosti pro minibike. Nejlépe digitálního. Uvažoval jsem že by se dal použít PIC + LCD nebo sedmisegmentovka. Snímání otáček by bylo nějakým magn spínačem. Jak by jste to řešili vy? Nevíte o nějakém webu kde se něco takového vyskytuje? Hledal jsem ale nějak jaksi nenašel.
Díky za reakce
Mendor

#2 Příspěvek od Mendor »

A co použít něco jako se prodává na jízdní kola, ale nevím do kolika to ukazuje.
Davidus
Zablokován
Zablokován

#3 Příspěvek od Davidus »

No taky sem nad tím uvažoval, ale problém bude že to kolečko má průměr tak 30cm, a na kole je to podstatně víc.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od stepa »

Davidus píše:No taky sem nad tím uvažoval, ale problém bude že to kolečko má průměr tak 30cm, a na kole je to podstatně víc.

:D proboha vzdyt si tam muzes nastavit obvod kola jaky chces. Tomuhle teda rikam argument.
Davidus
Zablokován
Zablokován

#5 Příspěvek od Davidus »

stepa>hmm, ja to nikdy nenastavoval na kole tak nevim.
Zkusim to se znamym prodiskutovat. Nevim jestli mu bude zrovna toto řešení vyhovovat.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od stepa »

Davidus píše:stepa>hmm, ja to nikdy nenastavoval na kole tak nevim.
Zkusim to se znamym prodiskutovat. Nevim jestli mu bude zrovna toto řešení vyhovovat.

Tys to nikdy na kole nenastavoval? To jsi to jako prinesl z kramu, zapojil a jel? Vzdyt musis nastavit obvod tveho kola, aby ti to ukazovalo presne...z obvodu kola se ti totiz spolu s pulzy z jazyckoveho rele, ktere spina magnet umisteny v dratech kola, vypocitava VSECHNY udaje :wink:
Davidus
Zablokován
Zablokován

#7 Příspěvek od Davidus »

stepa> ja to měl přímo ze shopu zkalibrovaný, vim jak to funguje tak blbej zase nejsem :!:
stepa
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od stepa »

Davidus píše:stepa> ja to měl přímo ze shopu zkalibrovaný

Jo taaak
Davidus píše:stepa>vim jak to funguje tak blbej zase nejsem :!:

Tvrdi to nekdo?

BTW:tim MCU udelas medvedi sluzbu...je to to samy jako cyclocomputer, akorat te to vyjde draz a bude to casove narocnejsi.
Davidsev

#9 Příspěvek od Davidsev »

Já sem si to jednou dal na pionýra, ale buď jiskry na svíčce nebo spínání kladívka (to už na te mini nebude :D ) to uplně pomátly, takže to bylo nepoužitelný.
Snad jen kdybych to vedl ke spínači u kola stíněným káblem...
stepa
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od stepa »

Davidsev píše:Já sem si to jednou dal na pionýra, ale buď jiskry na svíčce nebo spínání kladívka (to už na te mini nebude :D ) to uplně pomátly, takže to bylo nepoužitelný.
Snad jen kdybych to vedl ke spínači u kola stíněným káblem...

Kamosi si to davali na fekala taky a zadny problemy s tim nebyly, mozna jde take o umisteni kabelu. Ale vetsinou neelektrikarum vsechno funguje a elektrikarum se elektrika s*re, zakon schvalnosti :wink:
Davidsev

#11 Příspěvek od Davidsev »

:D To je pravda
Já už sem se na to vybodnul, stejně je to jedno kolik to jede, hlavně že jede :D
PLV

#12 Příspěvek od PLV »

Ony se tyto tachometry dělají také už přímo určené pro motocykly. Jsou asi za dvojnásobnou cenu než ty cyklistické.
Netřep se mnou!
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od forbidden »

Ne vsechny cyklocomputery umi nastavit libovolny obvod kola. Ja mam uz druhej a minimalni obvod je tam 150 cm, coz odpovida zhruba 20" kolu.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od stepa »

forbidden píše:Ne vsechny cyklocomputery umi nastavit libovolny obvod kola. Ja mam uz druhej a minimalni obvod je tam 150 cm, coz odpovida zhruba 20" kolu.

Nedavno jsem kupoval zmetka z Penny marketu za 250,- , kupoval jsem to nazkousku, jestli to bude vubec neco merit, protoze to melo hypsometr, teplomer + zakladni funkce a i tenhle ma libovolne nastaveni obvodu kola.

Ale to je jedno...i kdyby to nemelo, tak to dozenes vyssim poctem magnetu v dratech kola, takze zadny problem.
rnbw

#15 Příspěvek od rnbw »

Ked mas mensie koleso, tak na rovnaku prejdenu vzdialenost sa otoci viackrat. Takze by si magnetov potreboval menej. Cize namiesto jedneho len polovicu :lol:
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“