PU500 hodnoty

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
komar

PU500 hodnoty

#1 Příspěvek od komar »

Ahoj, scháním hodnoty součástek ke schématu na uploadu.Nevíte někdo kde se to dá najít?
DKL

#2 Příspěvek od DKL »

Schéma PU500 je třeba tady (ale bohužel taky bez hodnot) http://www.radiotechnikatabor.cz/tesla/ nevím ale jestli ti to pomůže - viděl jsem několik PU500 zevnitř a existují alespoň dvě zcela odlišné verze.
brtnik
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od brtnik »

Hodnoty jsou zvlášť v tabulce, nemám to teď jak vyfotit, napiš o které součástky se Ti jedná, kouknu se.
SMITH

#4 Příspěvek od SMITH »

komar píše:Ahoj, scháním hodnoty součástek ke schématu na uploadu.Nevíte někdo kde se to dá najít?

Ak sa mi to podarí , tak to hodím na upload , inak ti to pošlem emailom
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
SMITH

#5 Příspěvek od SMITH »

A teraz som si všimol , že to chceš na PU 500 a ja mám v el. podobe PU510 (digitál) .
No mám ho ako knížku , a zrovna mám rozhadzaný komp , tak ti to nemôžem oskenovať.
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
DKL

#6 Příspěvek od DKL »

Podařilo se mi sehnat manuál od PU500 ale je to jen vyfocené digitálem. Posílám ti to na mail...
nekmil

#7 Příspěvek od nekmil »

komar

#8 Příspěvek od komar »

Tak jo,díky všem, už jsem si to stáhnul.
Primergy
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Primergy »

Zdravím... Mam PU500 a minulý majitel přepóloval baterii. Po úspěšné výměně obou tranzistorů ve zdrojové části a OZ mi nefunguje rozsah měření odporu - měřidlo vyletí na max. hodnotu (na výstupu OZ je bateriové napětí) a dějě se tak i při přepnutí na znak baterie. Pži vypnutí měřidla vyletí buť na maximální nebo minimální vychýlení podle toho, kde je přepínač funkcí přepnut. Toť snad vše... napětí měří normálně, ampérmetr jsem ještě nezkoušel.
Cust

#10 Příspěvek od Cust »

no, nevím jestli jsem to správně pochopil, ale:

pokud přepneš na měření odporu, tak ručička musí vyletět na max. ukazuje nekonečně velký odpor - a to je správně
u baterie to měří snad napětí na baterce při určitém zatížení, takže čím víc ručička u max. hodnoty, tím líp
Primergy
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Primergy »

jo, pochopil. Vyletí na nekonečně velký odpor. U baterie to je hezký, ale když ti to ukazuje u baterie, která 7.5V, tak to taky není nejlepší...
Je to nějaký divoký. Když měřidlo vypnu, tak ručička zůstává v max. poloze pro V, mV uA, mA A (vše st.) baterie a Ohm. Při přepínání V, mV, uA mA, A (vše ss.) je ručička (mimo stupnici) na min. :roll:
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“