BEKO - VN trafo - náhrada

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Kaca
Kontaktovat uživatele:

BEKO - VN trafo - náhrada

#1 Příspěvek od Kaca »

Ahojte všichni ! Už u druhé televize BEKO model NR 29PFC7K67SXS jsem měnil VN trafo. Je to chassis 8.2. V originále tam bylo trafo 13720126B. To jsem ale nesehnal a tak jsem sháněl náhrady. Na polských stránkách jsem našel jako náhradu F37NO126, ani to jsem u nás nesehnal a tak jsem našel další náhradu HR80098. To mě poslal BATLUX jako naprosto rovnocennou náhradu. Pokaždé jsem také měnil zároveň vertikál. Místo TDA8177 jsem osadil TDA8177F. Televize krásně ukazuje a plní všechny funkce tak jak má ale pokaždé je úplně rozhozená geometrie obrazu. Hlavně v rohách a horko těžko to doháním v SM ale s trochou vytrvalosti to jakštakš jde. Nikdy to ale nejde úplně tak aby to na zkušebním obrazci bylo úplně přesné. Má s touto výměnou nebo se záměnou tohoto VNtrafa nějakou zkušenost ? Jestli ano tak prosím poraďte. Děkuji za případné rady a odezvy.
wendys
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od wendys »

u Beko je to bohužel normální, takové problémy jsou dokonce i s originálními díly!
Když můžu, tak pomůžu!
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Kaca »

No a to je právě to čeho jsem se bál. Ono to seřídit jakštakš jde ale dá to strašnou práci. Tu předchozí jsem po práci seřizoval pět dní. Tuhle už se pokusím stáhnout tak na tři a to už je jenom dnes a zítra. Jsou tam kontrolní obrazce aty když se seřídí tak je obraz stejně ještě kousek ohnutej tak to musím dělat víceméně zkusmo protože v domácích podmínkách nejsem vybaven žádným generátorem.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Kaca »

No a teť, když je obraz rovnej tak se zase ohýbá podle měnícího se jasu na obrazovce. Když je obraz světlý tak se zvětšuje a roztahuje a hlavně je to poznat nahoře tam co je logo a nebo když jsou v záběru nějaké rovné hrany. ( zdi okna dveře atd.) Co je prosím toho příčinou ?
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Kaca »

Ahojte ! Ještě jedna záludnost : Kdo máte zkušenosti s nastavením v SM tak prosím poraďte. Při nastavení AV3 na N/A po zapnutí síťovým vypínačem je televize v pohotovostním režimu, po následovném zapnutí předvolbou na ovladači např. č. 1 naskočí obraz předvoleného kanálu ale v červené barvě. Když ale nastavím AVAILABLE tak naběhne v normálních barvách ale ať zapnu kteroukoliv předvolbu ( tím vlastně na ovladači televizi zapnu z pohotovosti ), naskočí AV3 a až po opětovném zmáčknutí požadované předvolby naskočí správný kanál. Toto všechno se ale děje pouze tehdy, je li TV vypnuta síťovým vypínačem. Pokud je pouze ve ST.by, tento problém odpadá. Díky
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“