kbulda píše:2. větší pravděpodobnost je ( potvrzeno praxí ), když se těsně po provedené instalaci krabice zapojí a zavíčkuje, tak voda která je obsažena v sádře a případné omítce se odpaří i do krabice a tam zkondenzuje. Hliník a pozinkovaná svorka a šroubek vytvoří elektrochemickou korozi. Svorky v dolní části krabice i v těchto případech bývají postiženy více.
Vyzera to tak, ze tato teoria je spravna. Vrchnu svorku sa mi podarilo odskrutkovat, zo spodnej som musel droty vycvakat. Spodna cokolada uplne hrdzava, horna nedotknuta.
Byt ma nejakych 15 rokov a urcite to nikto nikdy nekontroloval. Takze na zaciatku sa tam dostala voda a potom to takto vyhnilo...
Uz som to dal do poriadku. Netusim, ktory drot je na co, takze som len povodne zapojenie presunul na vencek. Akurat vznikol problem, ze v jednej izbe nesvietilo svetlo - jeden drot (na povodnych fotkach ten, co ide do hornej cokolady a dotyka sa hornej svorky, kde ma prehorenu izolaciu), je asi niekde preruseny - tak som ho nechaj odpojeny a tu jednu izbu pripojil inde.