úprava zapojenia
Moderátor: Moderátoři
úprava zapojenia
http://www.11m.sk/print.php?news.95
použil silnejšie fety a transformátor dostal by som z neho vyšší výkon?
samozrejme aj poistky
uprava ?!
v zásadě to funguje do 1500W pokud tomu nevadí ten obdelníkový průběh napětí !
mohl bych ti najít zapojení od gesu z jejich měniče to má i regulaci výstupu a funguje to i světším výkonem pokud bys mněl zájem ?!
Ale jak říkám pojedeto i v tom co máš !
- HiGhLaNdEr
- Kontaktovat uživatele:
diody
Diody ve FETech vydrží stejný proud i napětí jako ten tranzistor. Napěťové rázy jim nevadí vůbec a proudové vydrží určitě. V obvodu koluje totiž jen ten proud, který tam prošel přes tranzistory a to diody nerozhází.
ještě jednou ty diody
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
- HiGhLaNdEr
- Kontaktovat uživatele:
Re: ještě jednou ty diody
eljaro píše: i ta vrtačka to vydrží ! Jiný faktor je rušení ?![]()
Ale tak doopravdy je lepší se na to vykašlat a koupit UPS a upravit si ji ! rozhodně to bude spolehlivější !
Ehm nejde o vrtačku ale o ten měnič,..
fázový posuvy a rázy který vznikají na té vrtačce během chvilky spolehlivě odprásknou ty tranzistory.
muselo by to mít proudovou ochranu která ochrání tranzistory proti chvilkovému přetížení tj. řízení deadtime,...
Oto přeci vždycky nejde - kompromisy jsou taky součásti života a konstrukcí vůbec !
Tak popravdě kdo to nestavěl a neprovozoval alespoň pár dní tak bude těžko ta zapojení objektivně posuzovat !
Stéjně jako přidat diody do H můstku či dokonce Transily !
A z toho že by se mohlo říci že jeto bastl ? bych si nic nedělal ! To totiž byla většina konstrukcí kdysi ! na počátku !
Proto vzhuru na to !
A to je to v polomostu to není takový problém tam ta blokace funguje stačí ji vhodně dimenzovat . Ale v tom H mostě to taková legrace fakt už není maám to taky vyskoušený a v H diody ani transily nic moc neřešily trochu pomáhá varistor paralelněk zátěži ale jinak nic ! Naštěstí tam nemám žádnou extra ferkvenci tak odděluji opticky to spínání těch budičů ! Jinak mi odcházelo řízení ! Ty tranzistory to přěžili bez ujmy taky jsem to dukladně dimenzoval ! Ale do řízení mi pronikali špičky a likvidolaliho ! Prostě sranda !
Docela mně zaujalo že jedeš tak vysoku 650kHz to je docela zajímavý ! jestli tedy provozuješ polomost a tranzistory máš na zemi tak čím to budíš ? Já jenom tak ze zvědavosti ono je to třeba samozřejmě rychle otevřít a zas zavřít a to při týhle frekvenci bude docela frkot ! Jinak by to topilo jako zběsilé. Proto se na to ptám ? já používam dost nízké frekvence řízení protože ty zátěže jsou dost proměnlivé a nesnesou nic rychlýho , ale i tak mně to zaujalo ! Ovládám cívky ve kterých se pohybují železná jádra -proto ta proměnlivost ! nic méně jestli to nemáš výrobní tajemsví tak by mněto zajímalo - možná nejsem sám ?
- forbidden
- Kontaktovat uživatele: