Benzínová sekačka na trávu.
Moderátor: Moderátoři
Benzínová sekačka na trávu.
Diagnóza ze servisu byla taková, že je vyběhaný motor, takže bylo nutné nechat udělat novej výbrus...
Kromě toho, jednou mi sousedka nadzvedla sekačku "čumákem dolů" a zaolejovala karburátor, protože karburátor má spojení s klikovou skříní přes její odvětrávání. Motor měl pak nerovnoměrný chod a nepravidelně vypouštěl černá oblaka dýmu. Musel jsem karburátor rozebrat a vyčistit.
Milan121 píše:Pootočený magnet s vačkou s ustřiženým klínkem jsem měl na pionýru 20 ...
Já měl JAWU 21 - a když jsem nasadil jiný magnet místo původního zesláblého, nešel milý fichtl za živého Boha nakopnout ani roztlačit, musel jsem vrátit původní. Vše se vyřešilo až přestavbou na bastl-MOTOPLAT, kdy původní zapalovací vinutí na generátoru nabíjí přes trafo kondík - pak šel i ten nový magnet. Porovnáním podle obrazce ocelových pilin na přiloženém papíru měl ten nový magnet obrazec mag.siločar pootočený o půlku rozteče pólových nástavců cívky oproti starému, takže místo aby generátorovou cívkou (a zároveň indukčkou) v momentě rozepnutí zapalovacích kontaktů protékalo maximum generovaného proudu, bylo tam minimum - tuhle závadu odstranil už zmíněný bastl-MOTOPLAT a fichtl zase spolehlivě naskakoval...
A kutilmile - nelituju tě
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Já mám dvoutakt Oleo-mac už přes 10 let, liju do toho Natural-91 + originál olej (lahvička za 35Kč na celou sezónu), zahradu asi 1200m a zatím jedinej problém, kterej se teď vyskytnul, že přestal fungovat "chcípák". Musím to zhášet sytičem a samozřejmě opravit. Na druhou stranu kolega z opravny říká, že dokud to funguje, nemá se do toho vrtat. Jinak motor chytá "na drc", ať teplej či studenej, na druhou stranu občas trefím na benzín s příměsí kdoví čeho, pak to občas vynechává.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Ještě se zeptám když je zde to spalovací téma,potřeboval bych malý stabiláček tak do 50 ccm,nemáte někdo typ kde a z čeho by se to dalo pořídit?Chtěl bych to vnukovi na malý traktorek.Uvažoval jsem z motorové pily,ale to má hodně otáček.Spíše něco pomalejšího aby i ta zvuková iluze byla v reálu.