Anonym píše:A naviac, mám pocit, že súčasní mladí ľudia sú posadnutí "chorobou Windows" = problem = okamžité riešenie. ( Bez logiky a súvislostí. Príklad: Poznámka syna, keď ešte stál o môj názor: Ty znovu začínaš od "prvotnopospolnej spoločnosti").
vůbec nerozumím[/quote]
Už nerozvíjam tému, ako som sľúbil, len sa okúsim o vysvetlenie. (Ale aj tak prosím mladých, aby sa neurazili).
Nie je to môj termínus technikus, ale jedného známeho. Dokonca ekonóma. Ale já s ním naprosto súhlasím. Inak by sa dalo napísať aj, "konské klapky na očiach".
Nás učili, že všetko zo všetkým súvisí a na základe istých vedomostí a poznatkov môžeme vyvodiť závery, ako, prečo, ... niečo tak funguje, prípadne na základe logiky si to odvodiť. (Dá sa povedať, že vybudovali u nás profesionálnu deformáciu, opačnú ako u humanitne vzdelaného človeka. Viď. napr. pomalé dôskedné čítanie beletrie po riadkoch oproti čítaniu po troch - štiroch riadkoch z pravého horného rohu šikmo dolu do ľavého. Je to nacvičené, ale skutočne to funguje! A je to veľmi efektívne).
Mám pocit, že väčšinu súčasnývh mladých ľudí nezaujímajú súvislosti, len výsledok. Možno je to zásluha internetu, kde všetko nájdu k okamžitému použitu a načo sa trápiť s absorbovaním všeobecných vedomostí.
Neviem, či sa mi tento môj názor podarilo trochu ozrejmiť. No fakt stačilo filozofických úvah.
A k pôvodvej otázke nášho mladého diskutujúceho. Myslím si, že určite viacej závisí na jeho osobnosti, ako na konkrétnej škole, ako bude úspešný v profesionálnom živote.
Dolfi