satelit Mascom

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
niko231

satelit Mascom

#1 Příspěvek od niko231 »

Dobrý den,
prosím o radu při nastavení satelitního přijímače Mascom MC1110CrCi. Tento přijímač jsem nainstaloval, ale nevím si rady s výstupem modulátoru.Byl jsem nucen použít tento výstup kvůli starší televizi , která nemá žádné video vstupy.Všechny naladěné programy mají zvuk, jen mi nejde zvuk u ČT1, ČT2,Prima. Nova,ČT 24,STV, HBO atd jsou bez problému. Měnil jsem výstupy zvuku PAL BD / DK beze změny. Propojení kabelem Scart s jinou TV je v pořádku, zvuky tam jdou. Zkusil jsem i tuto tv přes ant. vstup, ale zvuk u jmenovaných programů také nešel. Modulátor jsem nechal naladěný na předvoleném kanálu 38. Kde může být chyba?
watt3

#2 Příspěvek od watt3 »

nemohlo by to být v nastavení levý pravý kanál?
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Jenys »

niko231 píše:Dobrý den,
prosím o radu při nastavení satelitního přijímače Mascom MC1110CrCi. Tento přijímač jsem nainstaloval, ale nevím si rady s výstupem modulátoru.Byl jsem nucen použít tento výstup kvůli starší televizi , která nemá žádné video vstupy.Všechny naladěné programy mají zvuk, jen mi nejde zvuk u ČT1, ČT2,Prima. Nova,ČT 24,STV, HBO atd jsou bez problému. Měnil jsem výstupy zvuku PAL BD / DK beze změny. Propojení kabelem Scart s jinou TV je v pořádku, zvuky tam jdou. Zkusil jsem i tuto tv přes ant. vstup, ale zvuk u jmenovaných programů také nešel. Modulátor jsem nechal naladěný na předvoleném kanálu 38. Kde může být chyba?

Mám dojem, že by to mohlo být tím vysíláním pravý levý kanál. Naposledy jsem měl ten problém, že když zvuk byl puštěný přes optický kabel, ale i scart, u čt1, čt2 a Primy to šlo jen z levého kanálu. Zkus na ovladači tlačítkem AUD(audio) přepínat kanály, na P+R, třeba ti to pomůže. Mám Mascom MC 1100cr.
Jestli to chytneš na 38 kanálu, mělo by to být dobré :wink:
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
pinkey

#4 Příspěvek od pinkey »

Přehraj firmware. ver. 38E_8_3_FA - Na programech ČT1, ČT2 a Prima z družice Astra 23,5 upřednostňuje stereofonní zvukový doprovod. 7.3.2008.
Na www.mascom.cz
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Jenys »

Kde sehnat kabel na propojení PC a satelitu a který je správný, je jich víc.

Měl by tam být takový "Propojíme přijímač přes port rs232 se sériovým portem PC pomocí Laplink kabelu (8602JJ/B-018)"

Ale tento nemůžu sehnat a Mascom ho vůbec nevede. V GM nějaké mají, ale nemůžu k nim najít zapojení a nemají takový typ jako píší výše. Poradí někdo prosím :idea: :wink:
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
stepa
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od stepa »

V GM maji obyc prime, koupis ho, rozdelas plastovy koncovky a predratujes na laplink:
http://www.tydyt.cz/kabely/kabely/laplinkr.htm

Pripadne se daji laplinky koupit v nejakem PC kramu, ale mam dojem, ze jenom LPTcka.
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Jenys »

stepa píše:V GM maji obyc prime, koupis ho, rozdelas plastovy koncovky a predratujes na laplink:
http://www.tydyt.cz/kabely/kabely/laplinkr.htm

Pripadne se daji laplinky koupit v nejakem PC kramu, ale mam dojem, ze jenom LPTcka.

Ale který je ten s potřebným počtem vodičů v GM :?:

Našel jsem několik zapojení Laplink kabelů a nevím,které je to správné k satelitu.

Je to na této adrese http://pc-site.owebu.cz/?page=KLaplin

Myslíš, že to jednodušší zapojení na nahrání firmwaru do satelitu by stačilo :?: Nebo tam má být to složitější :?: Kdybych viděl jak je to zapojené v satu, tak by to bylo jednodušší :( takhle nevím kolik vodičů a jak zapojených potřebuji :(

V jednom krámku na PC jsem se ptal, nemají, museli by ho objednat a stálo by to asi 80Kč. V servisu na saty, to také nemají :(

Já potřebuji canon 9Z na obou stranách.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od stepa »

Jenys píše:Ale který je ten s potřebným počtem vodičů v GM :?:

To jsem nepochopil, vzdyt se prodava jenom jeden druh kabelu s 9ti zilama, vic jich nepotrebujes.
Jenys píše:Našel jsem několik zapojení Laplink kabelů a nevím,které je to správné k satelitu.

To nemuzu vedet, neni nic jednodussiho, nez to vyzkouset. Zacni uplnym(ne specialnim), to se bude delat lepe, nez to zjednodusene...ale jak znam vyrobce, tak budou setrit na vsem moznem, takze je realna sance, ze tam bude zjednodusene zapojeni :D
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Jenys »

Ale těch propojovacích kabelů v GM s devíti piny je tam víc a nevím kolik mají vodičů...ty myslíš, že jsou obsazené úplně :?: Nikde není napsáno kolik je vodiču a jak zapojeny. Jo, pokud jsou standardně zapojené všechny a jdou rozebírat, nebyl by to problém, ale u těch kabelů není popis.

Našel jsem tam i nějaký laplink, ale je psaný jako 1:1 a potom jiné zapojení pinů, než píšeš ty.

Koukal jsi se na ten můj odkaz :?: http://pc-site.owebu.cz/?page=KLaplin
stepa
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od stepa »

Jenys píše:Ale těch propojovacích kabelů v GM s devíti piny je tam víc a nevím kolik mají vodičů...ty myslíš, že jsou obsazené úplně :?: Nikde není napsáno kolik je vodiču a jak zapojeny. Jo, pokud jsou standardně zapojené všechny a jdou rozebírat, nebyl by to problém, ale u těch kabelů není popis.

Ten kabel co potrebujes ty tam maji jediny(pokud nepocitam ten laplink) a to CAB231, nevim kde vidis ostatni. Minuly tyden jsem kupoval CAB230, byl plne osazeny...vzhledem k tomu, ze se lisi pouze jednim konektorem, bude je mit take, plastovy obal konektoru jde jednoduse rozdelat.
Jenys píše:Našel jsem tam i nějaký laplink, ale je psaný jako 1:1 a potom jiné zapojení pinů, než píšeš ty.

Ja o zadnem zapojeni pinu nepsal, ale to zapojeni u CAB698 je nejake divne(nesouhlasi s odkazem co jsi poslal a nic nepisou o propojeni zemi), ja bych si to radsi udelal.
Jenys píše:Koukal jsi se na ten můj odkaz :?: http://pc-site.owebu.cz/?page=KLaplin

Jisteze, proc bych jinak psal, aby si pouzil uplne zapojeni, ale ne specialni? :wink:

O tomhle predpokladam vis:
http://www.mascom.cz/sat/_1321T/Download_MC1321T_SW.htm

A nez to spojis, zmer, jaky je potencial mezi zememi, aby sis neuvaril port v PC, nebo v tom satelitu. Nebo to strc do jedne zasuvky.
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Jenys »

O tomhle predpokladam vis:
http://www.mascom.cz/sat/_1321T/Download_MC1321T_SW.htm

Jo o tom vím, jen já mám jiný typ satu MC1100Cr, tam jsem našel právě ten typ co bych měl mít a ten nejde na inetu najít.

A nez to spojis, zmer, jaky je potencial mezi zememi, aby sis neuvaril port v PC, nebo v tom satelitu. Nebo to strc do jedne zasuvky.[/quote]

Tak když tak bych zkusil koupit ten kabel jak píšeš a chtěl jsem zapojit ten sat u PC do zásuvky, jinak bych musel mít dlouhý kabel aspoň 5M :wink: [/quote]
stepa
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od stepa »

Jenys píše:Jo o tom vím, jen já mám jiný typ satu MC1100Cr, tam jsem našel právě ten typ co bych měl mít a ten nejde na inetu najít.

To je uplne jedno ze mas jiny typ...princip a postup bude stejny.

Kdyz to zapojis do jedny zasuvky, nemusis se o nic dalsiho starat.

Jdu chrnet :bleble:
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Jenys »

stepa píše:
Jenys píše:Jo o tom vím, jen já mám jiný typ satu MC1100Cr, tam jsem našel právě ten typ co bych měl mít a ten nejde na inetu najít.

To je uplne jedno ze mas jiny typ...princip a postup bude stejny.

Kdyz to zapojis do jedny zasuvky, nemusis se o nic dalsiho starat.

Jdu chrnet :bleble:

Ale jo, tohle mi je jasné, že je to stejný postup :wink: Já ztroskotal zatím na nemožnosti normálně kdekoli koupit laplink kabel. A když si ho chci tedy udělat sám, sháním co nejvíc info, což i díky tobě mám :D

Takže děkuji a doufám, že jsi se dobře vychrněl :lol: Já nějak ráno podivně zaspal...budík mě musel budit, byl zaplej, ale já se pak o hoďku později vzbudil sám :lol: :wink:
hobza

#14 Příspěvek od hobza »

Zajímalo by mě coje to za TV
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Jenys »

hobza píše:Zajímalo by mě coje to za TV

Jaké TV :?: ...jako ta co používá autor tohoto vlákna na začátku? Nebo myslíš něco jiného...tady jde o satelity. :idea: :wink:
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “