Statistika nabíjecích aku
Moderátor: Moderátoři
Statistika nabíjecích aku
Každý z vás doma určitě nějaké má, jako správný bastlíř a ekolog :).
Co bych rád, aby jste napsali, je toto:
Název výrobce aku, udaná kapacita aku výrobcem, skutečná kapacita (třeba i váš odhad, nedělám si iluze, že to někdo bude měřit), počet nabíjecích/vybíjecích cyklů (zase odhad), stáří aku, popřípadně jak dlouho jste ho měli, než jste se ho zbavili nebo kolik cyklů vydržel a jestli jste (byli) spokojeni. Díky moc a na závěr pár PŘÍKLADŮ!, jak by to mělo vypadat. Pokud možno preferuji velikost AA:
Panasonic, 2700mAh, odhad = 2500mAh, 100cyk, 5 měsíců, spokojen
Sanyo, 2700mAh, 2700mAh (zhruba), asi 50cyk, 0,5 roku, zatím spokojen
GP, 2700mAh, kolem 2300mAh, 200cyklů, přes rok, nespokojen
Ansmann, 2700mAh, 2600mAh, 300cyk, 8měsíců, spokojen
Minwa, 2800mAh, měla 2500mAh+-100mAh, 400cyklů, měla 1,5roku, byl jsem spokojen
CamPlus, 2800mAh, měla 2300mAh, 200cyklů, za rok šla pryč, nebyl jsem spokojen
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/140 ... .29KB.html
Panasonic Infinium 2100mAh, skutečně 2100mAh, podle počtu snímků ve foťáku HP-M525 po 20 cyklech: nejméně 180 snímků jako nový. Nerozhoduje, zda čerstvě nabitý, nebo 2 měsíce skladovaný. Výrazně menší samovybíjení, než u aku Panasonic 2700 mAh, který po těch 2 měsících ve třetím cyklu zvládl jen 200 snímků, což je nepoměr (čerstvě nabitý jich zvládl asi 230), tedy samovybíjení je patrné.
Zastoupení snímků s bleskem a bez něj vychází v každé té dvoustovce statisticky vždy zhruba 1:3, vybíjecí podmínky lze tedy pokládat za stejné.
A včíl mudrůj.
> Hill: Určitě by se hodilo zařadit více statistických údajů, avšak jak vidno, 100x zhlédnuto a pořád nic a to nechci nic složitého, ani super přesné měření, jen odhad a stačilo by mi jen 30 vzorků. Kdyby každý, kdo tyto stránky již navštívil, napsal aspoň jeden údaj, už jsem to mohl mít. Jinak s tím fotoaparátem a počtem nafocených snímků je to skvělý nápad, dík za inspiraci.
Takže naposledy prosím (přece každý druhý má doma foťák a nabíjecí aku), vložte prosím každý, kdo jen nakouknete na toto téma, aspoň jeden údaj podle příkladu a nově můžete přidat i počet nafocených snímků na jedno nabití (vše odhad, nikdo Vás nebude kamenovat za nepřesnost, já tedy už vůbec ne!).
Děkuji Vám.
Moje AA Ni-Mh po 4ks:
Energizer 2500mAh, 26 mesiacov, asi 15×nabité, vysoké samovybíjanie
GP 1800mAh, 11 mesiacov, asi 10×nabité, nerovnaká kapacita
Tronic Energy 2500mAh, 8 mesiacov, asi 10×nabité, spokojnosť
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele: