Jsem vlastníkem výše zmíněného fotoaparátu a nedávno asi po dvou letech od jeho koupě se mi po každým výjmutí akumulátorů z důvodů nabíjení začala vymazávat paměť. Takže se mi vždy restartovalo celé nastavení a po vložení akumulátorů jsem to vše musel pracně nastavovat znovu.
S tímto souvisel ještě jeden problém. A to ten, že od té doby, co se mi takto začala vymazávat paměť se rapidně zkrátila životnost nabitých aku ve fotoaparátu. Před tímto jsem mohl fotit několik hodin v kuse a nyní přístroj signalizuje slabé baterie např. už po čtvrt hodině focení.
Takže jsem fotoaparát rozebral, že vyměním zálohovací baterii. Na baterii bohužel nebylo žádné značení (byla zoxidovaná, měla velký vnitřní odpor a napětí 1,6V), tak jsem ju odnes do hodinářství, tam změřili velikost a zjistil jsem, že v této velikosti se dělá pouze 1,5V baterie. Takže jsem ji koupil a vyměnil. Hned po výměně jsem výjmul akumulátory, dal je nabíjet. Po asi 10 hodinách jsem je nabité dal do fotoaparátu a vše OK, paměť držela, mohl jsem fotit. Přístroj běžel asi hodinu bez problému. Včera jsem ho ale vzal, že budu fotit a bum... baterie vybité. Takže jsem je dal do nabíječky a po nabití (po 9hodinách) jsem je vrátil do foťáku a buch... paměť vymazaná, a výdrž nově nabitých aku zase asi jen 10minut... Takže backup baterie je zase v prd...!
Nemáte někdo zkušenost s výměnou těchto baterií?
Jinak jsem hledal na netu a spousta lidí si na toto stěžuje, že jim vždy u techto foťáků zhruba po 2 letech odchází zálohovací baterie... což je zřejmě úmysl této firmy... Takže všechny varuju před koupí fotoaparátu značky FUJI... já už tu značku nechci ani vidět