VCR panasonic NV-HV60 roztraseny obraz

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
deniel

VCR panasonic NV-HV60 roztraseny obraz

#1 Příspěvek od deniel »

Pri prehraaavani mierne trasie obraz , neprijemne sa na to pozeraaa.. Robi to iba na nahravkach ktore nahrajem teraz. Ked prehravam starsie nahravky , ktore som nahral na tomto istom videu na tu istu pasku , tak obraz je v poriadku. A ked teraz nahrajem na tu istu pasku niejaky novy zaznam , tak na tejto novej nahravke je uz obraz mierne roztraseny . Cize problem musi nastavat teraz pri nahravani. V zdroji na sekundare mi odisiel kond. 680uF . Vymenil som ho , ale ziadna zmena. Prosim vie niekto poradit? Dakujem
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Jenys »

deniel píše:Pri prehraaavani mierne trasie obraz , neprijemne sa na to pozeraaa.. Robi to iba na nahravkach ktore nahrajem teraz. Ked prehravam starsie nahravky , ktore som nahral na tomto istom videu na tu istu pasku , tak obraz je v poriadku. A ked teraz nahrajem na tu istu pasku niejaky novy zaznam , tak na tejto novej nahravke je uz obraz mierne roztraseny . Cize problem musi nastavat teraz pri nahravani. V zdroji na sekundare mi odisiel kond. 680uF . Vymenil som ho , ale ziadna zmena. Prosim vie niekto poradit? Dakujem

Měl jsem jednou u rekordéru Daewoo něco podobného, obraz se trhal a odnášel to i zvuk, takové to tremolo. Mechaniku jsem prohlédl, nic jsem nenašel, ale všiml jsem si toho, že když jsem při přehráváni přbrzdil hlavní motorek na určité otáčky, problém zmizel. Nevěděl jsem čím to je, tak jsem to dal do servisu. Byl špatnej elyt přímo na desce motorku, tak se zkus podívat kolem hlavního motorku :wink:
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
SIDTIM

#3 Příspěvek od SIDTIM »

Přesně tak, ten už jsem měnil několikrát a vždy úspěch. Ještě projdi další elyty ve zdroji, nejlépe ESR metrem.
..a co shoří, nezhnije..!
deniel

#4 Příspěvek od deniel »

Dakujem za udpovede :) . Cez sobotu/nedelu sa do toho pustiiim, daaam vediet ako to dopadlo :)
PavelN

#5 Příspěvek od PavelN »

Stávalo se že odcházeli driveri na CPST motoru(elyt na tomhle typu nenajdete)- ale vada by byla na všech kazetách ale podle popisu mi to připadá jako vada v páskový dráze, doporučuju kontrolu kladky, provozních brzd, nastavení CTL hlavy.
Miri

#6 Příspěvek od Miri »

Kdysi jsem měl podobnou závadu a problém byl v hlavním filtračním kondíku v primáru.
Miri
MiraSt

#7 Příspěvek od MiraSt »

Skus můj problém. Jestli to není to samé. http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=20420
deniel

#8 Příspěvek od deniel »

No ako som slubil, dnes som sa do toho pustil. Vymenil som vsetky elity v zdroji na sek. strane a ten elyt na prim. strane 33u/400V. Vycistil som vsetky hlavy. A vysledok? :wink: pomohlo to :D je to uz ok.
deniel

#9 Příspěvek od deniel »

A este som zabudol : DAKUJEM :D
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “