ultrazvukový senzor
Moderátor: Moderátoři
ultrazvukový senzor
1. Nemůže jít o ultrazvukový senzor s budící cívkou a membránou - dělá se to vůbec?
2. Pokud by někdo tento parkovací systém vlastnil, mohl by prosím změřit vstup?
Děkuji.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
ZdenekHQ píše:Tak jsem tady vyhrabal UZ vysílač i přijímač a oba mají nekonečno. Ovšem nechápu, jak bys externě dokázal prorazit piezo, aby mělo nulu. Nemůže tam být např. převodní trafo (kdysi se používalo u dálkových ovládání) ?
Díky za proměření - můžeš prosím uvést, jestli šlo též o nějaké parkovací čidlo nebo jiné?
Já fakt nechápu, jak se všechna 4 čidla mohla odpravit, naposledy byl stav, kdy fungovalo pouze 1 čidlo a to na všech 4 přípojných místech, pak přestalo i to. V elektronice nevidím žádná budící trafa, v samotných senzorech nevím co je, protože jsou zcela zalitá silikonem. Když jsem to po koupi zkoušel na stole, snad stokrát jsem to zapínal-vypínal, připojoval senzory pod napětím, všechno OK, jen jsem složitě natahal kabeláž do auta a zapojil, postupně to odešlo do věčných lovišť.
Ještě znovu zopakuji svoji prosbu - pokud by někdo měl uvedený parkovací systém PS-LE2B17-4, mohl by měřákem změřit ten senzor?
Po vizuální prohlídce kabelů jsem nenašel nikde na povrchu kabelů poškození, takže jsem vyloučil zkrat v kabelech. Proto jsem se rozhodl jedno čidlo rozdělat - pozor, je to horor, vše je důkladně zalito silikonem. Po odpojení kabelu od čidla samotné čidlo zkrat NEMĚLO!!! Takže - zkrat měly všechny 4 kabely!!! A to v různých vzdálenostech od konektoru. Teď už s klidem jsem zjistil místo zkratu tak, že jsem ze zdroje s proudovou pojistkou nastavenou na 4A pustil proud do vstupního konektoru a po chvíli pohmatem na kabel zjistil, kam až je kabel vlažný a přesně našel místo zkratu. Po stažení vnější izolace a stínění jsem uviděl prasklou izolaci vnitřního vodiče v délce cca 1mm, do které vniklo několik pramínků stínění. Znovu podotýkám, že vnějšek kabelu nebyl poškozen. Takže zmetek kabel.
Dobrá rada - pokud budete zařízení instalovat, zacházejte s kabelem v rukavičkách, nikde ostře neohýbat, nedýchat u toho, myslet že dělám s dynamitem.
Ještě lepší rada - ucvaknout kabel 10cm od čidla i konektoru a vložit tam kabel jiný - to jsem udělal já.
Snad se tyto rady někomu budou hodit, nevěřím totiž, že jsem smolař jenom já.