RP 210

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Kaca
Kontaktovat uživatele:

RP 210

#1 Příspěvek od Kaca »

Zdravím ! Do promítaček MEO 5 XB sháním relátka RP 210. Nevím jestli se ještě vyrábí ale asi ne a potřebuji zjistit jestli se dají ještě někde sehnat a nebo jestli existují nějaké jejich ekvivalenty, pokud by to někdo z Vás věděl. Děkuji
kondor

#2 Příspěvek od kondor »

Já si jen napsal do vyhledávače Relé RP 210 a výsledek je tady http://www.zbozi.cz/?q=Rel%C3%A9%20RP%20210&r=hint

čili se to nejspíš ještě dělá,nebo spíš doprodává
PavelFF

#3 Příspěvek od PavelFF »

Mám nějaké použité , vyletované z plošňáků.
Klidně ti nějaké věnuji, pokud je neseženeš jinde, ale musíš uvést napájecí napětí a počet kontaktů - např. 12V/2P , 24V/3P nebo tak něco.
helios

#4 Příspěvek od helios »

Ak ich potrebuješ do bloku RP02, nahraď ich radšej niečím modernejším a kvalitnejším, tie pôvodné mali dosť poddimenzované kontakty a preto sa dosť opaľovali. Daj tam väčšie a nadrátuj ich. Tiež to tak robím.
V jednotke PL02 odchádzajú menej, ale tiež občas odídu. Potrebuješ relé s cievkou 24V= , s troma prepínacími kontaktami na sieťové napätie.
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Kaca »

kondor píše:Já si jen napsal do vyhledávače Relé RP 210 a výsledek je tady http://www.zbozi.cz/?q=Rel%C3%A9%20RP%20210&r=hint

čili se to nejspíš ještě dělá,nebo spíš doprodává

Já to taky hledal vyhledávačem a nenašlo to skoro nic ale já jsem zadal jen RP 210.
Díky Vám všem. Zkusím je tedy sehnat a o těch hodně zatížených v promítačce budu uvažovat o nějaké té náhradě s větším výkonem.
helios

#6 Příspěvek od helios »

Potrebuješ RP210 3P cievka 24V=.
Ja som ich menil len vtedy, ak mali spálené kontakty, väčšinou stačilo len kontakty prečistiť a najustovať. (90% prípadov)
V blokoch PL02 a RP02 tak často neodchádzali, v RP01 a PL01 ich bolo omnoho viac, tam spínali aj sieťové napätie, a preto málo vydržali. Ešte skontroluj aj veľký výkonový odpor R35 (22R/15W) v bloku RP02, zvykol sa teplom uvoľniť v spojoch a prejavovalo sa to nepravidelnými výpadkami napájania až po vyhoretie dosky...

P.S.: napíš, prečo chceš tie relé meniť, chyba môže byť aj inde, tam, kde by si ju nečakal.
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Kaca »

Díky půjdu do toho.
zouzel1

#8 Příspěvek od zouzel1 »

Mám RP 210 24V 3P nové, nepoužité, pokud máš zájem, napiš kolik. Pošlu Ti je za poštovné.
vladimirek

#9 Příspěvek od vladimirek »

Relé RP210 se již oficiálně nevyrábí, bylo nahrazeno relé RP220. To má však jiné rozložení vývodů, výrobce projektoru vydal návod na úpravu.
Toto relé je jen na desce RP02, dva kusy, na desce PL02 jsou jen relé RP700.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Kaca »

To je v té modernější verzi. V té původní je jich tam osm a na desce PL02 je jich sedm. A na té desce ( byl jsem se podívat v jiné kabině ) jsem našel kromě těch RP 700 ještě dvě nějaké RXN 41611 BD a také myslím dva kusy.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Kaca »

zouzel1 píše:Mám RP 210 24V 3P nové, nepoužité, pokud máš zájem, napiš kolik. Pošlu Ti je za poštovné.

No vzhledem k tomu že máme letní i stálé, v každém dvě mašiny by se hodilo jaké koliv množství. Myslím si že zas nemůžou být tak nevhodné když na ně ty mašiny běhaly několik let denně a bez závad tak že je tam asi osadím nové. Mám v plánu obědnat zatím 10 kusů od Jaromír Buček. No, kdyby ses chtěl nějakých zbavit tak bych byl rád. Jen za poštovné je mě to ale vůdči Tobě blbý. Co takhle třeba něco na oplátku ? Moc děkuji
Sendyx

#12 Příspěvek od Sendyx »

Na RP210 a zvlášť ze zdrojů Buček/Tipa/Hadex/Pel velký pozor. Jednak ty relátka trpěly výrobními vadami - silikonovou nemocí, druhak se objevila spousta kusů, špatně skladovaných, z NZ zásob. Sám jsem to v jedné desce měnil 4x po sobě. Pokud to jde, nahradit modernějším. Já jsem třeba místo nich rouboval Siemens relé v kovovém pouzdru (LUN) a funguje to už 7 let, RP se měnilo co rok.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Kaca »

Díky Sendyxi za tuto informaci. Ještě si to tedy rozmyslím. Než to relé někde najdu chci se zeptat - je ta předělávka hodně pracná ? - ať se mám alespoň na co těšit. A jak se to vejde na tu desku ? Musí se dělat nějaké speciální držáky ? Ale na to už bych mohl přijít i sám. Ještě jednou děkuji.
vladimirek

#14 Příspěvek od vladimirek »

Kaca píše:To je v té modernější verzi. V té původní je jich tam osm a na desce PL02 je jich sedm. A na té desce ( byl jsem se podívat v jiné kabině ) jsem našel kromě těch RP 700 ještě dvě nějaké RXN 41611 BD a také myslím dva kusy.

To máš opravdu staré projektory, takové neznám.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Kaca »

Odpovědět

Zpět na „Součástky“