PLS poraďte Někdo.
Sencor SCD-3404MR - problém se signálem(RÁDIO)
Moderátor: Moderátoři
Sencor SCD-3404MR - problém se signálem(RÁDIO)
PLS poraďte Někdo.
A kutilmile - nelituju tě
Chris18 píše:Já tam mám od konektoru, směrem do plošňáku tenkej coax....a ten je určitě In ORDNUNG....
A stuďák tam nenííííííí.....
to je v poriadku, a teraz od miesta kde je ten koax zapajkovaný v plošaku postupuj po tej vodivej ceste pokiaľ to nezačne hrať, tam kde to naskočí v tom rozmedzí je asi trhlinka v DPS, veľa zdaru.
- blbě uchycený střední vývod od anténního konektoru (uklepává se) nebo mikrotrhlinka v plošňáku, kterým se vede signál na vstup.
- chybějící napětí AVC ve vstupní jednotce (u těch, kde je FM ladicí díl v samostatné krabičce s destičkou postavenou kolmo k základní desce - nejméně na jednom konci té úhlové propojky je studeňák - když desku mírně prohneš, citlivost se zlepší, takže to je ono)
- vadný mf keramický filtr, s pohybem desky ztrácí kontakt
Hill píše:Tři časté závady, které způsobují ztrátu citlivosti autorádia:
- blbě uchycený střední vývod od anténního konektoru (uklepává se) nebo mikrotrhlinka v plošňáku, kterým se vede signál na vstup.
- chybějící napětí AVC ve vstupní jednotce (u těch, kde je FM ladicí díl v samostatné krabičce s destičkou postavenou kolmo k základní desce - nejméně na jednom konci té úhlové propojky je studeňák - když desku mírně prohneš, citlivost se zlepší, takže to je ono)
- vadný mf keramický filtr, s pohybem desky ztrácí kontakt
Tákže, změřil jsem ten keramický kondík a má 28pikoFaradů, tákže je v pořádku a cestičky jsou propojeny pro jistotu káblíky.
Ten FM ladící díl, mám v samostatné krabičce, kolmo na plošňáku, jak jsi říkal, co myslíš tou úhlovou propjkou, mo Tě nechápu, PLS vysvětli.