Sencor SCD-3404MR - problém se signálem(RÁDIO)

Poruchy, opravy, rady, návody (kromě návodů na UNLOCK !)

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Chris18

Sencor SCD-3404MR - problém se signálem(RÁDIO)

#1 Příspěvek od Chris18 »

Tákže mám tohoto krasavce, pořád mi blbnul signál když jsem mněl zapnutý rádio, přeměřil jsem komplet coax a taky celou anténu, našel jsem pár ne dost vydařenejch spojů signálu, všechny jsem opravil, když jsem to propísknul, multimetrem, tak bylo všechno OUKEJ jak má být. No a pak jsem zapojil anténu do rádia, a pořád to stejný, blbý signál, byl jsem i na projížďce a pořád ten samý problém. Předtím jsem mněl autorádio rozebraný a kontroloval zdali tam nejsou stuďáky, žádný jsem neobjevil. Dnes jsem koupil komplet novou auto-anténu i se zabudovaným zesilovačem, vyměnil celou anténu i s coaxem a pořád ten samý problém. Ale když pohejbám s coaxem u koncovky, která je zapojená v rádiu, tak signál trochen naskočí, někdy je i úplne čistej, ale když to pustim tak to zas jenom šumí, podotýkám konektor samici na anténní coax sem mněl celej venku a kotroloval jsem ho všechno jak má být i v plošáku. A samec z antény je taky 100%-ne v pořádku. Napájecí konektor ISO mám zapojenej komplet jak má být vše OUKEJ.NWM co dál, už tam může bejt problém jenom v plošáku s ňákými kondy, nebo fakt nwm s čím.......Měřák na kondy nemám, ale je objednanej má mi přijít v půběhu týdne :D.

PLS poraďte Někdo.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od workhard »

Otestuj ten plošňák půlmetrovým kusem drátu, jestliže nebydlíš v poušti,tak to musí někde začít hrát. Pak postupuj zpátky ke konektoru. :wink:
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Chris18

#3 Příspěvek od Chris18 »

Konektor je v pořádku, a taky to hraje, ale jen tehdy když to přidržim, a když ne, tak to hraje velice bídně.

Já myslel, že zda by nebyla chyba někde v součástkách na desce, zda se někdo s takovouhle chybou nesetkal....
workhard
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od workhard »

Musíš pomocí toho drátu najít na plošňáku místo,kde to ještě maká. Dotýkej se vždy jen jednoho bodu na desce.
Chris18

#5 Příspěvek od Chris18 »

Aháááá, táák teď už chápu, Ď.

Á když to místo najdu, tak pak....?
workhard
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od workhard »

Pak to stopuj zpátky ke konektoru,kde to přestane fungovat.
Chris18

#7 Příspěvek od Chris18 »

Teď Tě docela nechápu,... na tom coaxu co jde z plošňáku do koncovky, anebo kde?
EKKAR

#8 Příspěvek od EKKAR »

Prostě jdi koncem drátu po té vodivé cestičce od konektoru směrem dovnitř do rádia, dokud to nezačne hrát, anebo opačně - zevnitř od vstupu, kde to hraje, jdi ven ke konektoru pro anténu - tentokrát dokud to hrát nepřestane. V obou případech v tom samém místě máš trhlinku v té vodivé cestičce nebo špatně zapájenou součástku - neboli STUDENÝ SPOJ, vulgo ŠTUDENT - to místo propájej a měl bys mít pokoj...!
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Chris18

#9 Příspěvek od Chris18 »

Já tam mám od konektoru, směrem do plošňáku tenkej coax....a ten je určitě In ORDNUNG....

A stuďák tam nenííííííí.....
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od durkovic »

Chris18 píše:Já tam mám od konektoru, směrem do plošňáku tenkej coax....a ten je určitě In ORDNUNG....

A stuďák tam nenííííííí.....

to je v poriadku, a teraz od miesta kde je ten koax zapajkovaný v plošaku postupuj po tej vodivej ceste pokiaľ to nezačne hrať, tam kde to naskočí v tom rozmedzí je asi trhlinka v DPS, veľa zdaru.
Budu-li moci, tak nepřijdu, ale nebudu-li moci, pak určitě přijdu
Chris18

#11 Příspěvek od Chris18 »

Pre istotu som, napajkoval na cestičky, kábliky, a nepomohlo, ide to už oniečo lepšie, ale aj tak to hraje na prd. Od signálu po cestičke to ide cez nejaký keramický kondík a potom do prijímača. Toť vše, nwm či nemože byt naprd ten kondík.....
Hill
Administrátor

#12 Příspěvek od Hill »

Tři časté závady, které způsobují ztrátu citlivosti autorádia:
- blbě uchycený střední vývod od anténního konektoru (uklepává se) nebo mikrotrhlinka v plošňáku, kterým se vede signál na vstup.
- chybějící napětí AVC ve vstupní jednotce (u těch, kde je FM ladicí díl v samostatné krabičce s destičkou postavenou kolmo k základní desce - nejméně na jednom konci té úhlové propojky je studeňák - když desku mírně prohneš, citlivost se zlepší, takže to je ono)
- vadný mf keramický filtr, s pohybem desky ztrácí kontakt
Chris18

#13 Příspěvek od Chris18 »

Hill píše:Tři časté závady, které způsobují ztrátu citlivosti autorádia:
- blbě uchycený střední vývod od anténního konektoru (uklepává se) nebo mikrotrhlinka v plošňáku, kterým se vede signál na vstup.
- chybějící napětí AVC ve vstupní jednotce (u těch, kde je FM ladicí díl v samostatné krabičce s destičkou postavenou kolmo k základní desce - nejméně na jednom konci té úhlové propojky je studeňák - když desku mírně prohneš, citlivost se zlepší, takže to je ono)
- vadný mf keramický filtr, s pohybem desky ztrácí kontakt

Tákže, změřil jsem ten keramický kondík a má 28pikoFaradů, tákže je v pořádku a cestičky jsou propojeny pro jistotu káblíky.

Ten FM ladící díl, mám v samostatné krabičce, kolmo na plošňáku, jak jsi říkal, co myslíš tou úhlovou propjkou, mo Tě nechápu, PLS vysvětli.
Chris18

#14 Příspěvek od Chris18 »

No co Ty nato Hill?
workhard
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od workhard »

Tu krabičku vyletuj,otevři a propájej v ní spoje. Bývají tam studeňáky hlavně na cívkách.
Odpovědět

Zpět na „Autorádia“