Značení SMD
Moderátor: Moderátoři
-
Návštěvník
Značení SMD
Výše uvedený popis SMD součástek mám v PC uložený taky, ale jako "F" je tam právě "npn" nebo varicap. Nic jiného jsem tam neobjevil. Tato součástka není u USB, ale za touto součástkou se obvod rozvětvuje: jedna cesta vede na konektor, přes který je propojená základní deska s deskou invertoru a kontrolek v LCD panelu, druhá cesta vede přes odpor na buď tranzistor nebo je to možná tyristor. Z toho to opět vede přes nějaké součástky dále na výše uvedený systémový konektor. Dohledávat to byla pěkná fuška
U notebooku právě nefungují LED kontrolky v LCD a je nefunkční podsvětlení LCD. Myslím si, že zvýšený odpor při měření nebude způsobený vlivem okolních součástek, protože pokud jsem to měřil "pípákem" a byla by to SMD pojistka, vybral by si proud cestu nejmenšího odporu a hlásil by nízký (téměř nulový) odpor. Spíše se skutečně bude jednat o částečně narušenou pojistku.
Výbojka v LCD je v pořádku (odzkoušeno jiným externím invertorem).
Deska invertoru a kontrolek v LCD panelu je taky OK, ale nejde do ní potřebné napájení. Plochý kabel propojující základní desku/desku invertoru/LCD je taky OK.
Takže jediné, co zbývá, je závada na základní desce, kterou se teď znažím dohledat.
Ale je to fakt pořádná fuška. Všechno titěrné a navíc ta třívrstvá deska
http://fileshare.eshop.bg/index.php?what=search2&searchstring=IBM+Hardware+Maintenance+Disc+
A jak jsi tyto stránky vyšťoural ty?
Nějaké soubory (manuály) jsem už stáhl ze stránek výrobce, mají tam toho docela dost a podrobně.
No, tranzistor to skutečně není, to už píšu v prvním příspěvku. Jen jsem nevěděl, zda je správná moje domněnka, že by to mohla být pojistka. Jak jsem se dnes ale díval do e-shopu s elektrosoučástkami, tak jsou SMD pojistky celkem běžné.
nemáte někdo po ruce katalog General Semiconductor nebo něco takového ? Potřeboval bych identifikovat SMD diody s označením : UJ 3B, a GG 3C . Pouzdro je SMD dioda (obdélníček + 2 kovové pásky), půdorys plastu je 2.5 x 4,2mm, výška 2.5mm. Pokud někdo znáte aspoň přesné označení pouzdra - i to by pomohlo.
-
Návštěvník
To 3B je listopad 1993 a 3C je prosinec 1993
http://www.vishay.com/docs/88912/marking.pdf
-
Návštěvník