LaserJet IIIP - sivy vertikalny pas vlavo

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

LaserJet IIIP - sivy vertikalny pas vlavo

#1 Příspěvek od rnbw »

HP LaserJet IIIP mi postupne zacal robit zlava sivy vertikalny pas. Najprv len uplne na okraji papiera a postupne sa rozsiroval, az je skoro na celu sirku papiera. Kvoli tomu som vymenil toner (original, uz bol po zaruke, ale neotvoreny) a problem zmizol - po vytlaceni niekolkych stoviek stran sa vsak problem znovu objavil. Na sivom podklade vidiet pismo, ale slabo.

Cim by to mohlo byt sposobene?

Docital som sa, ze by to mohlo byt tonerovou kazetou - zle sa odstranuje nepouzity toner z valca. Robi to vsak uz druhy toner. Skor by som povedal, ze sa tam toho tonera sype nejako vela - az sa zaplni miesto na prebytocny toner.

Skusil som vypnut tlaciaren pocas tlace a pozrel som na valec - bol skoro cely cierny od toho, kolko tam bolo toneru. Ked tlaciaren vypnem po dotlaceni strany, valec uz je len sivy. Moze byt prilis vysoke napatie, ktorym sa to tam pritahuje?
Přílohy
lj3p_bad_3.jpg
(124.12 KiB) Staženo 107 x
lj3p_bad_2.jpg
(83.6 KiB) Staženo 114 x
lj3p_bad_1.jpg
(70.13 KiB) Staženo 126 x
Naposledy upravil(a) rnbw dne 04 čer 2008, 11:54, celkem upraveno 1 x.
helios

#2 Příspěvek od helios »

Podľa mňa by to mohol byť odchádzajúci selénový valec, alebo divný toner, keď to tlačí tak na šedo. Tiež mám túto tlačiareň, mne zasa robí po krajoch čierne pásy.
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Valec sa menil s tym tonerom, ako to uz u HP byva. Inak s tym minulym tonerom som robil pokus - vycistil som trochu to odstranovanie prebytocneho toneru a na chvilu to pomohlo.
helios

#4 Příspěvek od helios »

Zrejme si kupoval repas cartridge, že? Pri repase by mali meniť aj stieraciu lištu, ale zvyknú sa na to vyprdnúť a nechajú tam starú, zodratú, akurát dosypú toner...
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Mourek »

vadná kartridž, zřejmě nestírá
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Je to original a ten predtym bol tiez.
bu2520

#7 Příspěvek od bu2520 »

měl jsem stejnou závadu a dělala mi to deska hlavní elektroniky, když jsem jí zaměnil s jinou bylo po problému. Ale čím to bylo to nevím, řekl bych softwarová záležitost.
vombat
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od vombat »

Podobnou závadu jsem měl u kopírky, v servisu mi pomohli, ale jen na chvíli. Už jsem to chtěl vyhodit, ale všiml jsem si divného lesku pájených spojů. Desku jsem přetřel kalafunovým lakem a pak všechny spoje znovu propájel s přidáním malého množství nového cínu. Od té doby šlape bez problémů.
rnbw

#9 Příspěvek od rnbw »

Takze to asi budem musiet cele rozobrat.
Oldradio
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Oldradio »

Válec se stírá mechanicky, takže elektrostatický náboj nemá na čistotu vliv, pokud není modulace z laseru, má být čistý. Tahle tiskárna už je hodně zastaralý model a je možné, že tonery se na ni už nevyrábějí a dojíždějí se skladové zásoby, které prošly vlhkem či tepelným šokem, pokud toner zvlhne, pak to může dělat tyhle věci.
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od drabek06 »

Origo HP tonery se balej do cernyho igelitu, takze nejaka vlhkost se tam nedostane. A pokud je ten toner v zaruce tak by mel bejt OK. Sam mam doma v laserovce origo HP proslej toner vic jak 3 roky a tiskne naprosto vpohode. A je dost divny ze by byly spatny hned 2 tonery, se me nejak nechce verit. chybu bych videl jinde . . .
rezis

#12 Příspěvek od rezis »

Nemaze se to ? Muze byt v haji pec. A diky tomu blbe pece a zustava v ni bordel.
Internet - metla lidstva
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od drabek06 »

To me taky napadlo, ale nejak sem to nakonec zapomnel napsat. Co sem nekde cetl tak je ta pec rozdelena na nekolik dilu a obcas se stane ze ta jedna cast odejde . . .

EDIT: kdyz projedes po tom vytisknutym papiru tak se ten toner maze bo je tam zapecenej dobre ? Pac jestli se maze, tak je pricina jasna => pec
DolfiG

#14 Příspěvek od DolfiG »

Piecka nemusí byť v háji elektricky. Stačí, aby na naj bol obdratý teflonový povrch, na ktorý sa nalepí toner. Alebo sa mohol nalepiť predtým z nejakého repasu, kde bol nasypaný nevhodný tonerový prášok a teraz to "čmuhlá". Môžete sa pokúsiť to vyčistiť.

Na originál toner je doživotná záruka, (do jeho úplného vypotrebovania), možno ho u predajcu reklamovať. Rypnutý selénový válec však obyčajne robí pozdĺžne čierne čiary.
rnbw

#15 Příspěvek od rnbw »

Zapeka to dobre, nic sa nemaze. Toner je uz po zaruke, kupoval som ho na inzerat - nerozbaleny original.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“