rozboceni CATv a INTERNET

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
zwan1

rozboceni CATv a INTERNET

#1 Příspěvek od zwan1 »

CHtel bych rozbocit TV signal jeste pred modemem pro internet (UPC internet) Je takovato moznost mozna nebo je treba provest roboceni az za modemem?
Usteril bach takto koax pres 1/2 bytu.
Ma nekdo v tomoto smeru nejake zkusenoati?
Diky za overene rady.
Hill
Administrátor

#2 Příspěvek od Hill »

Má-li jít jen o rozbočení TV signálu na dvě televize, z nichž jedna je zapojená za modemem, tak můžeš použít normální hybridní širokopásmový rozbočovač, který se prodává snad všude (i když bych se těm nejlevnějším radši vyhnul, dal bych přednost rozbočovači s F-konektory z Tesonu nebo Terozu - je to vyzkoušené, že to s nimi spolehlivě funguje, funguje to i s "trojitým" - z jedné zásuvky čtyři kabely: tři televize přímo a jedna zapojená s modemem, ale to už byla sázka, která náhodou v tom místě vyšla).
warp

#3 Příspěvek od warp »

Použil bych ne rozbočovač, ale odbočovač (jak již zmínil HILL - značkový TEROZ), pak není problém. Sám mám UPC modem přes 2 prvky a chodí normálně.
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

Odbočovač má mezi vývodem do zásuvky a výstupy k přístrojům různý útlum, rozbočovače to berou půl na půl, ty -4dB nepozná ani televize ani modem. Doporučuji model 102X.
Z odbočovačů bych bral nanejvýš model 8165 (přijatelný útlum pro oba přístroje)
Ale, jak říkám, mezi 2,5dB resp. 6,5dB útlumu, co má ten odbočovač, a 4dB/4dB, co má rozbočovač, není takový rozdíl, aby se to poznalo.
rudis

#5 Příspěvek od rudis »

warp píše:Použil bych ne rozbočovač, ale odbočovač (jak již zmínil HILL - značkový TEROZ), pak není problém. Sám mám UPC modem přes 2 prvky a chodí normálně.

člověče ja můžeš napsat "značkový" a TEROZ !!!!

ty jejich rezavý parády ihned vyhazuju , když někam přijdu , že někde něco vysazuje a pak obvykle není co hledat , a ty "bezvadný zesilovače"
říkám tomu "žlutej mor " , dělají to ve stejný vesnici jako syrečky a připadá mi , že i ve stejný stodole .....
Hill
Administrátor

#6 Příspěvek od Hill »

rudis píše:člověče ja můžeš napsat "značkový" a TEROZ !!!!

ty jejich rezavý parády ihned vyhazuju , když někam přijdu , že někde něco vysazuje a pak obvykle není co hledat , a ty "bezvadný zesilovače"
říkám tomu "žlutej mor " , dělají to ve stejný vesnici jako syrečky a připadá mi , že i ve stejný stodole .....

Jestli jsou rezavé, pak je někdo nenainstaloval ani podle doporučení výrobce, ani zdravého rozumu. Nehledě k tomu, že je tu řeč o příslušenství pasivním (tedy nikoli o zesilovačích) a se šroubovacími F-konektory. Ty, správně instalované, nerezaví. Špatně instalované rezavět můžou, s F-konektory to není nic proti ničemu.
A je mi jedno, jestli jde o TEROZ, TESON, ZVT či třeba Kathrein. Volím podle účelu a (až na výjimky) výrazné rozdíly neshledávám.
Ty, co mají konektory ISO, nemám moc rád, protože jsou určené do vnitřních prostor a klimatické změny už jen na půdě, kam si je lidi nejčastěji montují, jim nesvědčí. Natož ve zdánlivě dobře utěsněné a spolehlivě neodvodněné anténní krabici.

Na výrobce bych vinu neházel, zato daleko častěji na toho nedouka, co si vybírá prvky rozvodu podle ceny. A ty to máš zachraňovat.

Abych nezapomněl: co ty tam dáváš místo žlutého moru? Když umíš sepsout, máš jistě lepší alternativu.
rudis

#7 Příspěvek od rudis »

přiznávám , že jsem v tomhle směru zaujatý, protože jsem několikrát strávil dost času hledáním "záhady" a skoro vždy za tím byla "žlutá" krabička , odpadlé kablíky u odlaďovačů , kmitající zesilovače

pravdou je , že většinou byla na vině špatná montáž ,ale podivně zohýbaná a slabě pocínovaná krabička v který se vrklají konektory , jedno jestli F , nebo IEC a "žlutá" nálepka ve mně zrovna dojem profesionálního produktu nebudí - na to "profesionální" jsem naskočil ....

jestli jsi někdy viděl zesilovače a produkty fy.Veselý , byly taky dělaný v nějakém poloprovozu a kompletaci zajištoval "babosed" , chodily pěkně a i to trochu vypadalo. bohužel dneska asi už dělají něco jiného ..

v současné době používám Alcady od antén po zesilovače i pro STA a i co dělají v Antechu různé propusti pro ITA , a myslím že je to dost dobrý.
pro SAT používám výrobky EMP Centauri - Alcad nemá multisw. se zdrojem.

mezi lidma samozřejmě je mraky "žlutejch" krabiček , protože ty jejich nabídkový plata jsou snad i v trafice + nevhodná montáž a na problém je zaděláno.
R.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“