Vychylovací cívky

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
orionjh

Vychylovací cívky

#1 Příspěvek od orionjh »

Dobrý den! Při pokusu opravit TV AIWA2002 jsem ve zdroji našel vadnou diodu a slabě opálený otvor v desce.(Větev pro napájení KŘS)Po výměně diody 3A za rychlou 5A (jinou jsem nemněl)TV běží, ale silně se hřeje trafo ve zdroji i VN trafo! V KŘS jsem vadu nenašel. Změřil jsem odpor vychylovacích cívek:vertikální mají 13 ohmů a horizontální jen 2,5 ohmů.Podle knihy Ing Víta :vertikální 3-40 ohmů horizontální jsem nenašel. Je možné že je to mezizávitový zkrat?Jestliže ano poraďte kde sehnat náhradu. Ďěkuji!!!
juca

#2 Příspěvek od juca »

Cievky podla odporu vyzeraju byt OK.
juca
Michal0

#3 Příspěvek od Michal0 »

Tranzistor RKS sa nehreje? pozreť budiace impulzy,napatie Ub.Pokial sú rozmery obrazu OK je malá pravdepodomosť medzizávitového skratu i keď to je samozrejme možné
Ivan_Ryger
Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"

#4 Příspěvek od Ivan_Ryger »

je to tak, keby boli vadné vychylovačky, tak je zväčša deformovaný obraz, dajú sa zmerať osciloskopom, kdesi som to už popisoval.
Ich jednosmerným odporom takmer nič nezistíte, dôležitá je ich kvalita Q.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Kaca »

Nevím jsetli na to může mít vliv BU bez damper ale pokud se neměnil a nehřálo se to ( přiměřeně ) zkusil bych ho tam dát , pokud tam není, ( aby se to rýmovalo ) jestli se to změní.
bu2520

#7 Příspěvek od bu2520 »

a co filtrační elyty na sekundáru kdyby měl špatné ESR ovlivní to jak zdroj, tak RKS
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“