Potřebuji poradit jak změřím jestli je po motoru, nebo po vyfocené součástce.
rozbitá úhlová bruska bosch PWS 600
Moderátor: Moderátoři
rozbitá úhlová bruska bosch PWS 600
Potřebuji poradit jak změřím jestli je po motoru, nebo po vyfocené součástce.
- Přílohy
-
SOUČÁSTKA.jpg- (37.18 KiB) Staženo 630 x
A kutilmile - nelituju tě
- Přílohy
-
MOTOR FLEXA.jpg- (78.57 KiB) Staženo 679 x
Já tomu říkám antiblbová úprava. Je to dobré pro ty lidi, kteří jsou hluší a jedou až se uhlík ujede úplně a vypálí jeho zbytkem komutátor.
Podle mých zkušeností jsou elektro závady na flexo bruskách:
30 % - uhlíky
40 % - zlomená šňůra
20 % - vadný rotor
5 % - vadný stator
5 % - vadný vypínač
- Přílohy
-
komutátorový motor.gif- (1.67 KiB) Staženo 574 x
Stator: 630kč
Kotva: 550Kč
atd.
Cena převíjení menších motorů u nás z mé vlastní zkušenosti např digestoř:1000kč
Za ty ceny si určitě hned objednám opravu.A příště koupím Narex.
- Artaban001
jsem popsal způsob zkoušení motoru malým napětím..
Do zásuvky strkám flexu jen tehdy, když vím, že bezchybně funguje na 24V.
Artaban001 píše:Do zásuvky strkám flexu jen tehdy, když vím, že bezchybně funguje na 24V.
To je rozumný. Ještě rozumnější je se na motoru na malý napětí (např. autoventilátor) vyškolit v základních pojmech a zkušenostech (obyčejně v teenagerovských letech).
Malej problémek může vzniknout u opětovného připojení na síť, motor který úspěšně brumlal na 24V se nemusí tak bezelstně chovat na síť se špičkovým napětím přes 300V. Proto taky stát většinou nařizuje dost komplexní soubor buzer-opatření ve firmách, školách atd. se zacházením a revizemi s přenosným nářadím, každý musí mít svoji kartu, pravidelnou revizi, měří se izolace, stav kabelu, unikající proud, kontroluje šňůra, krytí...
Občas, i když zřídka, se třeba na hřídeli objeví nebezpečné napětí po roztočení, nebo je kabel naseknutý, žíly vylézají z vidlice, dokonce jsem viděl náhradu spínače původního za typ s kovovou páčkou. Mamina pak může být pyšná na taťku opraváře do prvního víkendu... a v pondělí už může inzerovat "Mladá vdova hledá za účelem..."
JOE
A kutilmile - nelituju tě