ake LCD

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
helios

#16 Příspěvek od helios »

Asi nie je Benq ako Benq. Mne už 5 rokov bezchybne slúži LCD FP731. Vtedy stál vo veľkoobchode 15000, dodnes nemá žiadny vadný pixel, podsvietenie nebliká, farby a kontrast v pohode. Denne beží aj 10 hodín.
Keď sledujem, ako sa niektorí po zakúpení najsamlepších a najvymakanejších LCD v záruke hádajú s predajcom, koľko dead pixelov treba na uznanie záruky, vravím si, nekúpil som zle... :wink:
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
DolfiG

#17 Příspěvek od DolfiG »

helios píše:Asi nie je Benq ako Benq. Mne už 5 rokov bezchybne slúži LCD FP731. Vtedy stál vo veľkoobchode 15000, dodnes nemá žiadny vadný pixel, podsvietenie nebliká, farby a kontrast v pohode. Denne beží aj 10 hodín.
Keď sledujem, ako sa niektorí po zakúpení najsamlepších a najvymakanejších LCD v záruke hádajú s predajcom, koľko dead pixelov treba na uznanie záruky, vravím si, nekúpil som zle... :wink:

Skutočne asi záleží na konkrétnom modely a jednotlivom kuse. Je dobre, že niektorí výrobcovia už uznávajú ako dôvod na reklamáciu aj jediný vadný pixek/ subpixel. Opačný stav je na porazanie.

Že "svetoví" výrobcovia označujú za svoj produkt OEM výrobky iných výrobcov, je úplne bežná vec. Netreba sa tým vôbec zaoberať. Obrovská sériovosť výroby je motorom poklesu cien.

Neviem, či si uvedomujete cenový vývoj IT. Pred 15 rokmi som tvrdil, že počítač pod 50,0 tis. Sk nie je počítač. Teraz, napriek "zvýšeniu " našej životnej úrovne min. 10x, výpočtová technika je za babku.

Zrekapitulujme len posledných 20 rokov. 1988: Slušovice AT 12 MHz - 350 000,00 Kčs, (súčasných 3,5 mil.), 1993: 50 000,00 Sk (Kčs?), (súčasných cca 300,0 tis.Sk), súčasnosť: max. 25 000,00 Sk. Úplne bežný výrobok.
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od durkovic »

DolfiG píše:
helios píše:Asi nie je Benq ako Benq. Mne už 5 rokov bezchybne slúži LCD FP731. Vtedy stál vo veľkoobchode 15000, dodnes nemá žiadny vadný pixel, podsvietenie nebliká, farby a kontrast v pohode. Denne beží aj 10 hodín.

Skutočne asi záleží na konkrétnom modely a jednotlivom kuse. Je dobre, že niektorí výrobcovia už uznávajú ako dôvod na reklamáciu aj jediný vadný pixek/ subpixel. Opačný stav je na porazanie.

Že "svetoví" výrobcovia označujú za svoj produkt OEM výrobky iných výrobcov, je úplne bežná vec. Netreba sa tým vôbec zaoberať. Obrovská sériovosť výroby je motorom poklesu cien.

Neviem, či si uvedomujete cenový vývoj IT. Pred 15 rokmi som tvrdil, že počítač pod 50,0 tis. Sk nie je počítač. Teraz, napriek "zvýšeniu " našej životnej úrovne min. 10x, výpočtová technika je za babku.

Zrekapitulujme len posledných 20 rokov. 1988: Slušovice AT 12 MHz - 350 000,00 Kčs, (súčasných 3,5 mil.), 1993: 50 000,00 Sk (Kčs?), (súčasných cca 300,0 tis.Sk), súčasnosť: max. 25 000,00 Sk. Úplne bežný výrobok.

presne presne , plne suhlasím
Budu-li moci, tak nepřijdu, ale nebudu-li moci, pak určitě přijdu
NEONI

#19 Příspěvek od NEONI »

Dobrou volbou je este EIZO, a iiyama, tie lepsie sa vsak nejako vo velkom (teda aspon na Slovensko) nevozia.
DolfiG

#20 Příspěvek od DolfiG »

NEONI píše:Dobrou volbou je este EIZO, a iiyama, tie lepsie sa vsak nejako vo velkom (teda aspon na Slovensko) nevozia.

Ale vozia.
Napr.: http://www.bgslevi.sk/showdoc.do?docid=132&item=5C0
alebo.: http://www.sofos.sk/default.aspx?conten ... typ_t;0013

Je tam ale guláš, teba si ich nalistovať.

A BGS nemá koncové ceny, len veľkoobchodné, pre registrovaných. Však nie je problém ich individuélne poslať.
vrky

#21 Příspěvek od vrky »

Měl jsem AOC 17". Na silvestra jsem se s bratrancem zbláznil a oba jsme si objednali tohle http://www.hej.sk/pocitace-pda/obchod/3 ... ng-2232bw/ a nelituju.
NEONI

#22 Příspěvek od NEONI »

Dolfig ja som nenapisal ze nevozia. Velmi nevozia znamena asi tolko ze ich nieje vsade plna rit tak ako znaciek Acer,Benq, Philips a podobne...iiyama bude v kamennej predajdi tak v 1 z 15.
rnbw

#23 Příspěvek od rnbw »

rezis píše:
rnbw píše:K tym najlacnejsim LCD - prvotriedny humus je Brimax :D
Ono v hodne vyrobcich je stejne sasi. Treba MAG a acer naproste kopie. Beng je v DELLech. Atd.

Tomu verim. Ale ked som videl ten Brimax, tak neviem, odkial zobrali ten panel. Asi to vytiahli zo zumpy, taky hnus sa len tak nevidi :lol:

Zle pixely - na starsich LCD bezna vec. Casom by nemali pribudat a pri beznej praci vobec nevadia. Ak ich tam teda clovek nehlada.
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od durkovic »

vrky píše:Měl jsem AOC 17". Na silvestra jsem se s bratrancem zbláznil a oba jsme si objednali tohle http://www.hej.sk/pocitace-pda/obchod/3 ... ng-2232bw/ a nelituju.

super :wink:
Budu-li moci, tak nepřijdu, ale nebudu-li moci, pak určitě přijdu
DolfiG

#25 Příspěvek od DolfiG »

NEONI píše:Dolfig ja som nenapisal ze nevozia. Velmi nevozia znamena asi tolko ze ich nieje vsade plna rit tak ako znaciek Acer,Benq, Philips a podobne...iiyama bude v kamennej predajdi tak v 1 z 15.

Ono je to asi tým, že ani len 1 : 15 sa EIZO LCD nepredávajú, lebo sú "neuveriteľne drahé". Náš zákazník má jediné kritérium, cenu. (Je mi z toho smutno. No verím, že sa to časom zmení).

Ale kto chce, určite nájde ... (A určite bude maximálne spokojný).
MOTOROLA

#26 Příspěvek od MOTOROLA »

Ono to bude asi také tím,že 99% dnešních zákazníků díky současným životním podmínkám je nuceno se dívat nejvíc na cenu.Když si budu hřát (_!_) denně v parlamentu za 60 000kč tak mi bude taky jedno jestli nakupuji monitor za 4000 nebo 20 000kč a budu hledět na kvalitu a né na cenu.Bohužel,patřím mezi těch 99% lidí a tak mě také okolnosti nutí hledět hlavně na cenu i když bych raději opak.Jestli to půjde stále stejným směrem tak už nikdy na nic hledět jinak nebudeme než v první řadě cena a potom ostatní. :( :( :(
gabel

#27 Příspěvek od gabel »

takze som zistil ako je to pri vadnych pixeloch pre obe znacky.

8. Vypálené body u LCD monitorov - norma ISO 13406 pripúšťa pri LCD monitore až 5 vypálených na 1milión bodov. Preto reklamácie tohto typu nemôžu byť akceptované. Pozrieť normu ISO Podľa ISO normy v tabuľke je maximálny pomer vadných pixelov / na milión dobrých : 2ks (typu 1) t.j. trvale svietiacich na bielo 2ks (typu 2) t.j. trvale čiernych 5ks (typu 3) t.j. všetky chyby iné než typ 1 a 2 napr. svietiace trvalo červené, modré atď. Príklad: na displeji 15" LCD monitora je 0,786432 milióna pixelov - povolených 5 na 1 milión – preto 5*0,78 = 3,9 vadného pixelu na monitor.

v stredu mi to kolega objedna teraz sa rozhodujem medzi tym samsungom a asusom,aj ked som zatial viac nakloneny k tomu samsungu stale rozmyslam aj o tom asuse.
rezis

#28 Příspěvek od rezis »

MOTOROLA píše:Ono to bude asi také tím,že 99% dnešních zákazníků díky současným životním podmínkám je nuceno se dívat nejvíc na cenu.Když si budu hřát (_!_) denně v parlamentu za 60 000kč tak mi bude taky jedno jestli nakupuji monitor za 4000 nebo 20 000kč a budu hledět na kvalitu a né na cenu.Bohužel,patřím mezi těch 99% lidí a tak mě také okolnosti nutí hledět hlavně na cenu i když bych raději opak.Jestli to půjde stále stejným směrem tak už nikdy na nic hledět jinak nebudeme než v první řadě cena a potom ostatní. :( :( :(
jenze ono dokanale plati porekadlo "nejsem dost bohaty abych si mohl kupovat levne veci" protoze kdo se ted ulakomi kupuje po zaruce dalsi a je s cenou tam kde by byl s kvalitnim a bez nervu :wink:
Internet - metla lidstva
gabel

#29 Příspěvek od gabel »

No takze som sa rozhodol nakoniec pre asus
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=10997577
zvlada rozlisenie 1680x1050 a ma zaruku 3 roky.
Zatial som spokojny.
Dakujem za Vase nazory.
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od drabek06 »

Ja sam sem si pred rokem kupoval LCD a chtel sem neco lepsiho tal sem si koupil 19" LG L1970HR a kdyz me to prislo domu tak se me obraz nelibil. Po nastaveni se vse zmenilo az na to nizky zpracovani barev. Snad u vsech LCD s panelem TN je je 6 BIT a to je samozrejme malo a je to videt. Monitory nejsou schopny vykreslit jemny prechody v barvach. Me osobne to velice vadi, protoze kdyz si vybiram nejakou tapetu na plochu tak musim hoodne vybirat aby tam ty kostrbaty prechody nebyly a u videi to je taky paradne videt. Takze pokud muzu doporucit tak kupovat LCD s ktery ma zpracovani barev vic jak 6BITu. Ale problem je ze to jsou vetsinou panely typu IPS nebo PVA bo MVA a to je uz uplne jina cenova kategorie. V dnesni dobe se vsichni zenou za co nejmensi odezvou, velkym jasem a vysokym kontraskem, ale treba takovej zasadni parametr jako uroven zpracovani barev se nikde neuvadi a vyrobci si toho jsou moc dobre vedomi. Jedinej kdo to uvadi je EIZO, ale je uplne jina cenova kategorie . . .
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“