stepa píše:Jezibabak píše:Aha,tak to jsem asi přehlédl, nevím jakou kalibraci myslels,ale já řešil kam připojit Ametr podle kterého kalibruju...
no preci na vystup zdroje na zatez, ne? Na A-metru chces mit zobrazeny VYSTUPNI proud ze zdroje, tak musis kalibrovat podle VYSTUPNIHO proudu.
LCD moduly do zdrojov
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
- radekrd
- Kontaktovat uživatele:
-
Návštěvník
PeteBurns píše::? Práve som pozeral datasheet k tej 7106, zdá sa že vnútorne je COM voči INLO posunuté o 6V či tak nejako..asi to naozaj vyzerá že mi nič iné ako ten menič nezostáva..nechápem čo tým tvorcovia toho IO sledovali..bolo by oveľa lepšie keby mohla byť zem spoločná..ved to nemá logiku aby som pri meraní napätia a prúdu z 12V zdroja musel použiť menič, pričom by stačilo tú 9V napájaciu baterku iba udržiavať malým odporom z tých 12V..škoda..to vyhľadávanie na stránkach mi nejako moc nejde..ak by si niekto pamätal že už sa tu riešil nejaký taký jednoduchý menič, prosím o link..nech sa mám aspoň čohosi chytiť, určite sú na to nejaké jednoduché IO ale netuším aké..alebo pokiaľ iba stačí na vyššej frekvencii použiť feritové trafíčko zhruba 1:1 tak tam asi IO ani netreba..je to ozaj škoda, pretože tie moduly majú písaný odber 1mA, v skutočnosti majú iba 300μA, lenže ja používam 3 moduly, takže tá baterka vydrží maximálne pár týždňov..čo je o ničom..mám ju síce nabíjateľnú, ale každú chvíľu ju vyťahovať nemôžem..vdaka za info!
Jak tak čtu Vaše příspěvky, tak začínám mít dojem, že patříte mezi ty věčně nespokojené
Ale k tomu ICL7106, COM není vůči INLO interně nijak posunutý, naopak se doporučuje je spojit. Pokud si dobře přečtete datašít, tak se dozvíte i jak ICL7106 napájet ze zdroje se zemí spojenou s INLO. (Pro napájení z 12V budete potřebovat stabilizátor +5V a měnič z +5V na -5V, třeba s ICL7660)
-
Návštěvník
PeteBurns píše:...
Co si ten můj příspěvek přečíst ještě jednou a hlavně si udělat jasno v názvech vývodů? ICL7106 NEMÁ vývod GND, má jen V+, V-, COM, INLO, INHI. A já píšu, že INLO se může (má) spojit s COM, nikoliv že se má spojit s GND který tam vůbec není a už vůbec ne s V- což je mínus od baterky. Doporučuju si ten datašít přečíst 5x tam a zpátky.
-
Návštěvník
-
Návštěvník
Protože to tak nejde, je to těžké pochopit? Přečtěte si ten datašít, link tu na něj máte a snad pochopíte. (Že nejde mínus baterky spojit s INLO už jste pochopil)...prečo by to ale nešlo urobiť napäťovým deličom a referenčné napätia nastaviť zodpovedajúco?
-
Návštěvník
-
Návštěvník
PeteBurns píše::lol: No kedže som nezakladal novú tému ale pokračoval som v pôvodnej, tak tie moduly ma nenapadli popisovať, sú to prakticky rovnaké ako tie o ktorých toto vlákno začalo..aj tak rozdiely medzi nimi nie sú prakticky žiadne..
Psal jste o ICL7106, moje odpovědi směřovaly k ICL7106, v tom modulu z GESu nemusí být 7106