Philips L6.1 AA
Moderátor: Moderátoři
Philips L6.1 AA
Mam problem s tymto tv.Vsetky sekundarne napetia su cca o 2V nizsie ako podla schemata....Napetie 96v je zvysene na 107V.....TV nejde zapnut.Ked som nahradil sekundarne napetie externym zdrojom a pouzil som napetie zo zdroja ( tych 107V),Tak mi televizor reaguje na poveli z dialkoveho ovladaca....Ledka reaguje na prikaz zapnutia a vypnutia.....
Nenabehne mi VN trafo.....Elity v zdroji su vymenene.....BUT je v poriadku...mam podozrenie na VN......ale preco tie nizke a vysoke napetia v zdroji....Predo mnou uz niekto chcel opravit tv ale neuspesne a obavam sa,ze ho viacej pokazil ako bol.....
Nestretol sa niekto z touto chybou......
Meranim som uz ztrateni.....vsetko co meriam mi ukazuje spravne hodnoty......
Tranzistor 7505 je vymeneni napriek tomu,ze stary ukazoval dobre parametre.....Problem je vstupne napetie na colectore 7505 je iba 8.8V a ma byt 10.2V alebo 9,5V.....
Napetia p1 - 320V
p2 - 107V ma byt 96V
p3 - je v poriadku 0.4V
p4 - okolo 95V a kolise.....ma byt 60V
p6 - 107V ma byt 96V
p7 - 8,9V ma byt 10.3V
p8- 8.8V ma byt 10.3V
p9 - 4.95V ma byt 5.4V
Napetie na katode zenerky 6510 voci zemi je 117 namiesto 102V
Odpojeny sekundar zo zdroja a nahradeni sekundarom obycajneho trafa....Napetia p7 , p8 , p9 v poriadku......TV reaguje,len nefunguje VN trafo aj ked mu privediem tych 107V
Ako som povedal,ze o 17:00 vymenim ten optoclen.Trosku meskam....
Nahadzoval som nieco do openboxu.....ale to je vedlajsie....
K Philipsu: Po vymene optoclenu televizor okamzite nabehol a zatial
funguje.Zmeral som si aj napetia zdroja pre vase info.Prve napetia zleho optoclenu mate vyssie a teraz tie spravne po vymene optoclenu.....
p1 - 320V ( ma byt 320V )
kondenzator 2515 - 92.8V ( ma byt 96-98V)
p2 - 89V ( ma byt 96V )
p3 - 0,15V ( ma byt 0,4V )
p4 - nedalo sa mi zmerat dig. multimetrom.Pri merani zacala svietit obrazovka + blikat a cudne sa spravat.....asi regulacia zdroja zaznamenala 10Mohm odpor z meraku a zacala regulovat.....na meraku to lietalo hore dole......( ma tam byt 60V )
p6 - 90,6V ( ma tam byt 96V )
p7 - 9,67V( ma tam byt 9,4V az 10,3V )
p8 - 9,43V ( ma tam byt 9,2V az 10,2V )
p9 - 5,17V ( ma tam byt 5,4V )
Este pre vase info : V NEMENOVANOM SERVISE CHCELI ZA OPRAVU 2000SK........CENA OPTOCLENU 15SK
DAKUJEM VSETKYM KTORI SI PRECITALI TENTO MOJ PRISPEVOK A PRISPELI NEJAKOU RADOU,POSTREHOM A UMOM.....
DAKUJEM VAM
Ak mozem niekomu pomoct prispevkom a postrehmi pri oprave mojho philipsu l6.1aa ta sa ma pytajte......
Je to moj konicek....Dokazat si ze sa da pohnut aj rozumom....popasovat sa a po kazdej oprave ma clovek o nieco viacej co moze na stare kolena zabudnut
To TV je mojej buducej svokry a mali ho vyradeny v pivnici pre zberne suroviny......
Takze som zarobil: 2 ks optocleny......mal som ich zadarmo aj ked som ich chcel platit a 2 cesty autom......zobrat a zaniest....ale to sa nepocita.....
cca 6 hodin prace......takze som stratovy x korun,ale ziskovy z pocitu dobrej vykonanej veci.....poznas ten pocit ked nieco opravis,alebo vyrobis,alebo ked niekomu pomozes......
P.S. : s tym openboxom si mal pravdu.....