notebook Toshiba
Moderátor: Moderátoři
notebook Toshiba
známý mi donesl notebook s podivnou poruchou.
Asi po hodině provozu se celý zasekne a nereaguje - někdy jede jen myš. Asi po pěti min. se všechno uvede do původního stavu a vykonají se operace , které byli aktivované během výtuhu (při třískání do klávesnice). Toto se pak po jisté době opět opakuje. Jelikož je to PIII a já na to nemám náhradní díly, tak jsem se chtěl poradit, kterou část HW zkusit vyměnit jako první. Nebo zda by mohl být na vině bios. OS to 100proc nedělá - už jsem testoval jiný.
Díkec Čust.
EDIT: ještě jsem zapomněl - procesor vypadá teplotně gut - ventilátor funguje
bohužel jsem byl do teď mimo bydliště, tak jsem ještě nic nezkoušel...
k tomu OS: dělalo to při spuštěném W2k, kouslo se to i když byla nulová zátěž procesoru a grafiky (jen spuštěná nějaká karetní hra co je implementovaná ve windowsech), pak jsem instaloval WXP a kouslo se to těsně před dokončením instalace, taky jsem zkoušel asi hodinu nechat zapnutý noťas jen při naběhlém biosu - tam se zatím chyba neprojevila
(takže to typuju na ten zdroj nebo paměti)
Profoukl jsem z venku chladič (až jsem myslel, že se ventilátorek utrhne) nic moc z toho nevyletělo.. vytáhnul jsem baterku a zapnul a zatížil na 60 proc kontinuálně a už přes hodinu se chyba neprojevila - další cesta bude asi to zkusit s baterkou a s novým zdrojem (nebo jak jsi to myslel rnbw?)
Každopádně jsem přehrál bios a očistil kontakty od baterky a hrál jsem 3 hod. hru soliter a jelo to v pohodě, tak to snad pojede dál. Kdyby ne, tak zkusím nějak přelepit ty kontakty na baterce. Momentálně to považuji za opravené - nemám čas na to, abych to dál testoval.
Všem děkuji za příspěvky - převážně tobě rnbw - ta baterka by mě asi nenapadla.