Názor na cyklónový filtrační systém u vysavače
Moderátor: Moderátoři
- tatramacek
Názor na cyklónový filtrační systém u vysavače
Používat cyklónový filtr jako předřadný k domácímu vysavači se vyplatí snad tam, kde požaduješ vysátí hrubších nečistot (nad 0,5mm) ve větším objemu - příklad: vysypané dětské korálky na podlaze - a nechceš je smíchat s běžným bordelem v pytlíku vysavače...
A kutilmile - nelituju tě
Teď jsem se byl podívat na vysavač...kontejner byl ze čtvrtiny naplněnej jemným prachem(ulízel jsem totiž u otce a on tam měl letitý bordel), filtr hlavní zas*aný dosti až běda, filtr přímo u vstupu k motoru jen trochu špinavý a výstupní filtr, co jde výfuk do místnosti, jen neznatelně zaprášen..nestojí to ani za zmínku.
Tak bych řekl, že do motoru nejde to, co popisuje durkovic. Ten cyklon má krom nádoby na odpad, ještě sítkový filtr a pak je teprve další veliký kontejner s molitanovým a papírovým filtrem a za ním je umělá plst, filtr do motoru, uvnitř vysavače. Asi záleží na tom jaká a kolikrát je tam filtrace.
Mám Samsung SC7830 1600W a kupoval jsem ho schválně bezsáčkový, mám totiž psa a když začne línat, nestačil bych kupovat sáčky. Jsem s tím spokojen, jen snad to, že někdy je brzy znečištěn ten sítkový filtr uvnitř cyklonu a pak málo saje, takže je potřeba častěji čistit, ale jinak pohoda tabáček. Klidně bych šel do něj zas. Možná, že by byl dobrý ten s vodním filtrem, nemám vyzkoušené
A kutilmile - nelituju tě
EKKAR píše:Kdyby nestála "DUHA" 100kKč a kdyby se Zelmerův Vodník nepřestal vyrábět a prodávat, byly by to nejideálnější vysavače - voda je asi nejlepší filtr. Pravda - musí se po vysávání pokud možno co nejdřív vylít, aby nezačala běhat, ale kubík vody stojí pár pětek a nádobu vypláchnu sprchou - zatímco pro nový pytlík musím do Elektry nebo za zástupcem...
Jo tak to máš pravdu, proto jsem chtěl bez pytlíků
Tak vodník by asi byl dobrý, ale fakt pokud jde o chlupy ze psa, chce to ještě něco jiného, než jen vodníka, to by ucpalo tu vodní lázeň. Mě velmi dobře vyhovuje ten přístupný cyklon na trubici, jen vysypu do koše a je po ptákách. Nemusím nic rozebírat a vyndavat. Proti tomu starému vysavači pohodička
čo sa týka udržby vysavača tak myslim že raz za par rokov ako spravny kutil si ten vysavač rozoberie, motor celý vyčistí vožiska namaže poprípade vymení a vysavač pracuje dalej. takto mi dodnes slúži aj legenda spomedzi vysavačov ETA veľmi známa "klobása" v takej modrej farbe, z jednej strany výfuk vzduchu z druhej sanie, na obydve starany sa da pripojit hadica, vypínač koliskový na tele vysavača, sačok jak inač ako zklad platený a dotoho ide ešte papierový ako to tu už bolo popísane.
ten vysavač nema chybu a to bohate príslušenstvo k tomu v šedej brašni takisto nemalo chybu
pekný deň
durkovic píše:ano páni, verím tomu že cykloňák môže byť kvalitný a učinný, ale nie tie lacne sr.... ktore su k dostaniu v hypersupermarketoch. ten môj cykloňák jednak nikde netesnil ani okolo nadoby na prach, okolo prípoju hadice do vysavača to nasavalo plno falošneho vzduchu , proste to nevysavalo ale inač to bol dobrý stroj
čo sa týka udržby vysavača tak myslim že raz za par rokov ako spravny kutil si ten vysavač rozoberie, motor celý vyčistí vožiska namaže poprípade vymení a vysavač pracuje dalej. takto mi dodnes slúži aj legenda spomedzi vysavačov ETA veľmi známa "klobása" v takej modrej farbe, z jednej strany výfuk vzduchu z druhej sanie, na obydve starany sa da pripojit hadica, vypínač koliskový na tele vysavača, sačok jak inač ako zklad platený a dotoho ide ešte papierový ako to tu už bolo popísane.
ten vysavač nema chybu a to bohate príslušenstvo k tomu v šedej brašni takisto nemalo chybu
pekný deň
Tak pokud šlo o levný cykloňák ze supermarketů, tak to je jasné, za ty prachy nelze čekat zázraky. Ten můj stál v Elektro Wordu skoro čtyři tisíce a za ty prachy by už něco měl a on umí dělat. Ale to jsi nenapsal, že je to levný krám...otázka byla na cykloňáky všeobecně, ne
Tak ale pokud to má dva roky záruku, tak by ho nikdo neměl rozebírat si myslím
Jo měl jsem také sice už novější ETA 400 a ten jsem párkrát rozebral, spíš, když si o to sám řekl a šlo buď o uhlíky, nebo o ložisko a jednou se povolila matička od otočného kolečka a nasála jí turbína, což jí trochu poškodilo. Ale v garáži maká stále a to ho mám od roku 84. Kryt je už trochu slepovanej. Ale fakt je, že ty staré vysavače měly houby tah, to není vysávání jako s tím novým
Vodník za asi 6500 peněz z roku 1996 už trochu moc řve (jednou se zapomnělo na filtr ve víku a nějaké to bláto proletělo motorem, než to zavřel plovák), ale zatím žádný agent s vysavači nenabídl za takovou cenu ani stejně výkonný, natož lepší. Tak mu tu složitější manipulaci s praním molitanů a vymýváním rád odpustím.
čo sa týka tých cykloňákov tak som nič extra nevyhladaval a preto som šieldo prveho čo sa na pultoch marketov objavil. po skusenosti je pre nás cyklon nevhodný a preto šiel z domu, možna že keby sa dostal do ruky nejaký cyklon vychytenej značky tak by aj splnal naroky ale ja radšej zostanem pri sačkovej klasike.
- Artaban001
Osobně si myslím, že bohatě postačí jakkýkoliv vysavač na pytlíky, s výstupní HEPA filtrem, kterej pochytá i uhlíkový prach a kvalitní rotační kartáč, nejlépe z vlastním elektrickým pohonem.
(vlastníme Lindhaus a pytle měníme až tehdy, když jsou na omak tvrdý jak kameň. Asi 3X za rok)
- tatramacek