PICKIT 2 verzus ICD 2

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
peatre
Kontaktovat uživatele:

PICKIT 2 verzus ICD 2

#1 Příspěvek od peatre »

Zvažujem kúpu jedného s týchto programátorov/debugerov.
Pôvodne som bol rozhodnutý pre profi vewrziu ICD 2 no poslednou dobou sa po forach píše že pickit 2 dosť napreduje a jeho vlastnosti a počet podporovanych obvodov sa bližia ICD2 ako sú vaše skúsenosti, myslím tým rychlosť, spolahlivosť, odolnosť v prípade chyby v pripojení a podobne...

ktorý by ste mi doporučili???
marzou

#2 Příspěvek od marzou »

Nevýhoda PICKITu je, že Microchip pro něj neprodává žádné vývojové desky, pro ICD2 je jich mnoho. Mám PICKIT 2DE a jsem s ním spokojen, programuju zejména PIC18 a PIC24, zatím jsem se nesetkal s žádným problémem.
jankop
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jankop »

Proč by PicKit2 neměl jít připojit k vývojové desce? Je to přece naprosto jedno!
marzou

#4 Příspěvek od marzou »

Neříkám že nejde připojit, ale vývojové desky, aspoň co jsem viděl, nejsou vybaveny potřebným konektorem, což muže zájemce přesměrovat spíš na ICD2.
jankop
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jankop »

Microchip prodává několik vývojových desek přímo s PICKIT2. A vyrobit si kablík s pěti dráty snad dovede každý, kdo chce pracovat s MCU.
marzou

#6 Příspěvek od marzou »

No s tím pickitem se prodává v podstatě tatáž stejná deska, akorát s mpc v jiném pozdře, navíc to není vývojová deska, je to praktický pouze holý mpc na plošňáku.
Pokud stačí opravdu pouze vyměnit konektor, tak by to až tak špatně vypadat nemuselo:), zatím jsem to prakticky neověřoval. Ale pokud ty takovou zkušenost máš, možná by to stálo zato, jí zde uvést, klidně přímo typ desky, atd..
marzou

#7 Příspěvek od marzou »

Zdravím,
má někdo zkušenost s připojením dvou programátorů k PC a programováním dvou různých aplikací ze dvou otevřených MPLABů? Je to vůbec možné? Nebo je jediné řešení programovat na dvou PC?
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“