Úbytek napětí na čtyřech usměrňovacích diodách při tak malém napětí, po usměrnění téměř nezměněné. V mém případě jsem naměřil 6,7 – 6,8V po usměrnění, což je ještě únosné pro žhavení.
Jo, se šotkydiodama už by to bylo něco jiného.
Moderátor: Moderátoři
valla píše:ked sa dava jednosmerne zhavenie tak ide z trafa 10V
valla píše:urcite ne ked tam pichnem mp3 tak to nebrumi iba ked tam pichnem gitaru
valla píše:do pice stale to brumi uz mi z toho jebe ked neni v zosiku nic zapojene tak to nebrumi a ked tam pichnem gitaru tak brumi
valla píše:vstup je vyskratovany ked tam neni konektor a nebrumi to polaritu prehodenu nemam a gitari som skusal dve a jedna ma polroka, ked uz otacim malinko potenciometr na gitare tak brum je velky![]()
![]()
![]()
takze gitarou to asi neni
DolfiG píše:valla píše:vstup je vyskratovany ked tam neni konektor a nebrumi to polaritu prehodenu nemam a gitari som skusal dve a jedna ma polroka, ked uz otacim malinko potenciometr na gitare tak brum je velky![]()
![]()
![]()
takze gitarou to asi neni
Hurá, aspoň niečo. Nikdy som na nič nehral a nikdy som snáď ani gitaru v ruke nemal. Preto, ak je tu nejaký muzikant/ elekrikár, pripojte sa !
No pokúsim sa čo-to vyplodiť. Neviem presne, akú impedanciu a výstupné napätie má gitarový snímač. No zdá sa, že vstupné napätie pre zosilňovač je veľmi vysoké. Ten prvý stupeň, ktorý ma zosilnenie cez 100, je asi určený ako predzosilňovač a zmiešavač pre dva, (štyti ?), mikrofóny. Na odskúšanie odpojte jedem koniec kondenzátora, (asi je to 0,22uF ?), z jednej anódy prvej elektrónky a pripojte tam gitaru. K tomu kondenzátoru, nie k anóde ! (Aby nevznikali lupance, môžete medzi živý a zem zapojiť cca 470 k odpor). Príslušný potenciometer na zosilňovači vytočte tak do 3/4 a potenciometer na gitare by sa mal pohyhovať aspoň v polovici dráhy, (alebo viac), pri plnej hlasitosti. Nemalo by to brumieť, alebo len zanedbateľne ...
Držím palce.