Panasonic NV-FJ632

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Pepa2

Panasonic NV-FJ632

#1 Příspěvek od Pepa2 »

Zdravím
Toto video bezvadně přehrává, obraz z vlastní nahrávky je ale nahoře pokroucený, zbytek zrnitý. Nenahraje zvuk do hi-fi stop. Na vstupu do Y-C je bezvadný signál, a na vstupu do head amp(TW3030-TP), měřeno osciloskopem je Y+C taky dle uvedeného průběhu v manuálu. Problém naprosto stejný SP,LP,EP. Vše samozřejmě vyčištěno. Díky za radu. Pepa.
bu2520

#2 Příspěvek od bu2520 »

buď provozní brzda, nebo zaprasená hlava bych si tipnul
LOYZA

#3 Příspěvek od LOYZA »

Pokud je opravdu pásková dráha perfektně vyčištěná a rot. hlava taky, tónová kladka není vymačkaná, páska dobře sedí, pak ještě kontrola zda jsou vytahováky pásky v pevné dosedové poloze, (tady u tohoto modelu se stává že je vadný spodní ozubený segment který vytahuje pravý vytahovák, vylomený zub!) pak bych asi hledal vadné kondíky ve zdroji na sekundární straně. Tam se taky stává že je jich pár vadných. Předpokládám, že rot. hlava je v pořádku. Dej vědět, čím to bylo, prosím, až to opravíš.
LOYZA

#4 Příspěvek od LOYZA »

TADY NAJDEŠ KOMPLETNÍ DOKUMENTACI

http://www.eserviceinfo.com/index.php?what=search2
PavelN

#5 Příspěvek od PavelN »

Vadné ozubené kolo vynášení trnů, které zasedý do kovové lišty(hold někde soudruzi u tohoto modelu udělali chybu a nebo si zajistily dobrý příjem v náhradních dílech) :evil:
Pepa2

#6 Příspěvek od Pepa2 »

Tak jsem všechno skouknul, oba vytahováky pásky jsou pevně v koncový poloze, ani změna tahu pásky nic neřeší. Mechanika vypadá v celku dobrém stavu. Znovu přečištěno. Nový poznatek-špatně přehrává LP-předtím nezkoušeno. Ještě se musím kouknout na ten zdroj, to už jsem nestih. Doufám, že případně vadný elyty budou vidět osciloskopem na výstupním napětí 8O
Díky za tipy.
Pepa
xxxe

#7 Příspěvek od xxxe »

Nevím co máš za čistící prostředek ale zkoušel si buben a hlavičky vyčistit gumou na gumování?Pomohlo to v hodně případech co jsem tady našel na netu a jednou jsem taky u Panasonic vyzkoušel a už to nijak ani nedělám.Předtím jsem zkoušel kde co a obraz ne a ne kloudný.Po vyčištění gumou obraz i zvuk jak víno.(Gumu použij tu starší výroby).V těch dnešních od číňana je nějakej křemíkovej sajrajt nebo co to je.
LOYZA

#8 Příspěvek od LOYZA »

Kompletní dokumentaci máš a tak bych asi řešil situaci klasicky. Na osciloskopu uvidíš jaký signál ti jde z rot. hlavy. Ta vypadá podle všeho na to, že to má za sebou - to je jen odhad. Kondíky bych raději vyletoval a při podezření dal nové. Hodně zdaru.
Pepa2

#9 Příspěvek od Pepa2 »

Čistící prostředek mám klasiku-isopropyl, zatím vždy slavil úspěch. Gumu ještě vyzkouším...
Hlavy jsem raději nevyslovoval, že by po šesti letech...dneska je možný všechno. :x
Díky
jano2

#10 Příspěvek od jano2 »

Sused mi doniesol z prace,že to použivaju na čistenie,odmastenie tekutinu označenu ako UNISOLVENT,neviete niekto,čo to je zač,čo je možne s tym čistit,da sa to využit pri bastleni?,,,
bu2520

#11 Příspěvek od bu2520 »

Pepa2 píše:Hlavy jsem raději nevyslovoval, že by po šesti letech...dneska je možný všechno. :x
Díky
už léta stačí jedna úplně nová kazeta která je špatně udělaná a vzlíná v ní silikon aby zaprasila hlavu tak, že ji nevyčistí vůbec nic.
Pepa2

#12 Příspěvek od Pepa2 »

Tak všechny pokusy bez úspěchu, výměna elytů ve zdroji-zvlnění napětí 60mV š-š - asi normál, čistění hlav gumou namočenou v isopropylu=špinavá guma, ale výsledek 0. Asi to budou ty hlavy, LP nenahrává ani nepřehrává, ale SP přehrává dobře, tak proč by neměly nahrát?? Asi ho budu muset odložit k věčným otazníkům...
LOYZA

#13 Příspěvek od LOYZA »

Tak bych to viděl na hlavu, skoro na sto procent. Náhoda bude a přijde ti vrak s dobrou hlavou. Pak si budeš jistý. Hodně zdaru.
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “