RFT Fridrich Engels Stassfurt

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Tomáš

RFT Fridrich Engels Stassfurt

#1 Příspěvek od Tomáš »

Dneska jsem si přivez domů ze sběrného dvora barevný televizor RFT Colormat Fridrich Engels Stassfurt z roku 1990 a po zapnutí tv nic nedělala - tudíž pouze žhaví obrazovka, ale nejasí, zvuk nejde a je slyšet VN trafo - dá se říct, že je polomrtvý.Po odstranění zadního papírovýho deklu jsem okamžitě zjistil, že je ze stran vohořelý bílý svitek ve zdroji 4n7 na napětí 250V.Nevíte někdo, co může mít za příčinu jeho vohoření?Mám totiž obavy, aby po výměně nevohořel znova!Mohl s ním ještě odejít nějaký odpor či VN trafo?Děkuji za každou radu!Pokud chcete tento tv vidět, můžeme se po icq nebo mailu domluvit!!, ale budu rád za každou rozumnou radu!
Radix

#3 Příspěvek od Radix »

Znám jen tohoto Friedricha Engelse:
Přílohy
Engels.jpg
(48.13 KiB) Staženo 126 x
adept

#4 Příspěvek od adept »

Radix píše:Znám jen tohoto Friedricha Engelse:

Tak tento už to má za sebou. :)
Mysteri

#5 Příspěvek od Mysteri »

Tieto TV som mal rád, pretože vďaka papierovému zadnému deklu sa tam nepriťahoval prach a preto bol vždy vo vnútri čistý.
Radix

#6 Příspěvek od Radix »

adept píše:
Radix píše:Znám jen tohoto Friedricha Engelse:

Tak tento už to má za sebou. :)

Podobně asi ten televizor.
pajap

#7 Příspěvek od pajap »

Já si vzpomínám i na Káju Marxe, ve škole to tak nějak bez nich v 80. letech nešlo...
Zdraví Pája...
Tomáš

#8 Příspěvek od Tomáš »

Můj e-mail je: jawa77@seznam.cz
Pište mi prosím Vaše názory.Děkuji
Ještě doplním, že na zadním papírovém deklu u RFT je skutečně napsáno: FRIDRICH ENGELS STASSFURT.Možná je to název majitele pobočky, ve které se tyto TV vyráběly.Jakou část v TV napájí větev ve zdroji u tohoto RFT, ve které je ten vohořelý bílý svitek 4n7/250V?Děkuji za radu
Pesko

#9 Příspěvek od Pesko »

Fridrich Engels bol iba polovičným vlastníkom pobočky. Zvyšných 50 percent vlastnil vyššie spomínaný Karl Marx.
Tomáš

#10 Příspěvek od Tomáš »

Jaké byly nejčastější závady u těchto tv RFT Colormat 4510A?Nebylo to náhodou VN trafo, které odcházelo jak na běžícím páse? :D Jinak ten vohořelý bílý svitek 4n7/250V jsem už vyměnil, ale žádná změna, tv se chová pořád stejně.Co se s tím mohlo ještě stát?Žeby nějaký odpor?
yakl

#11 Příspěvek od yakl »

Obávam sa, pán kolega, že všetky TV zo zberných dvorov sa ti nepodarí opraviť! VN trafá napríklad odchádzali len vtedy, keď ho niekto vymenil, ale neodstránil primárnu závadu, napríklad vadný obvod nastavenia VN trebárs vinou vadného pozistora! Alebo nastavil vyššie napätie zo stabilizovaného zdroja pre riadkový PA! Alebo........
urbanek
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od urbanek »

A kolik ti dává zdroj na napájení horizontálu? a buzení jde? Zdroj vypadá že běží, když žhaví obrazovka (toto je jeden z mála televizorů, kde se obrazovka nežhaví z vn trafa ale přímo ze zdroje...
Hill
Administrátor

#13 Příspěvek od Hill »

Omlouvám se za OT, ale nedá mi to:
Pesko píše:Fridrich Engels bol iba polovičným vlastníkom pobočky. Zvyšných 50 percent vlastnil vyššie spomínaný Karl Marx.

Tím chceš říci, že ten druhý si přivlastnil i celou Saskou Kamenici, takže se jmenovala Karl-Marx-Stadt a po privatizaci se zase jmenuje Chemnitz?

Toho Bédu Engelse vynech, plzeňská Škodovka také používala název ZVIL a přitom nikdo neprokázal, že by Vladimír Iljič někdy vlastnil jedinou akcii. Nehledě k tomu, že ji tak přejmenovali čtvrtstoletí po jeho smrti...

Prostě televizi vyrobil závod RFT ve Stassfurtu.
TomasX

#14 Příspěvek od TomasX »

Tomáš píše:Jaké byly nejčastější závady u těchto tv RFT Colormat 4510A? Žeby nějaký odpor?

V podstatě máš pravdu, je to nějaký odpor.
Častá závada byl pertinaxový dehydrátor nebo převod na chlazení zadních nosičů bitů. To jsou věci které dnes už těžko seženeš.
Machr jsme každý, ovšem vždy v oboru někoho druhého ...
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“