Jaké TRANZISTORY?

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od pajosek2 »

radekrd píše:Do kolektorů odpory určitě nedávat jinak budou různé číslice různě svítit v závislosti na počtu zobrazených segmentů. Odpory by se měly dát mezi výstupy IO (a-g) a segmentovky (pokud nemá IO už v sobě zdroje konstantního proudu - některé verze mají).
Já osobně bych tam osadil trimr a nastavil přijatelný jas,pak bych ho vyjmul a změřil nastavenou hodnotu a podle toho osadil rezistory.
Naposledy upravil(a) pajosek2 dne 28 čer 2008, 19:50, celkem upraveno 1 x.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
DolfiG

#17 Příspěvek od DolfiG »

radekrd píše:Do kolektorů odpory určitě nedávat jinak budou různé číslice různě svítit v závislosti na počtu zobrazených segmentů. Odpory by se měly dát mezi výstupy IO (a-g) a segmentovky (pokud nemá IO už v sobě zdroje konstantního proudu - některé verze mají).

Tak to som teda dobre zblbol ... Máte absolútnu pravdu.

(Len nechápem, prečo sú tak skromne budené tranzistory. Bázový prúd ani nie 1 mA. Nie všetky tranzistory majú zosilnenie 500).
jirka89

#18 Příspěvek od jirka89 »

Tak pánové děkuji. Disply se mi podařilo rozjet. Dal jsem tam ty BC640. Takže dík moc všem za pomoc.
Banda

#19 Příspěvek od Banda »

Ani nevíš, jakou jsi mi udělal radost, že jsi se ještě ozval. A navíc toto téma může pomoci ostatním, zvlášť, když je vyřešen problém. Jen ten název "Jaké tranzistory" by bylo (dle mého názoru) vhodné přepsat na něco "výstižnějšího". Necháme na našem milém a chytrém Moderátoru, co s tím udělá. Jinak taky děkuji všem, co se zapojili.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“