edison255 píše:Jde mi jen o tohle když třeba mám zesilovač 1x 250W a reprobedny 300W
Tak co mi bude hrát víc bedny nebo zesák?
To myslíš vážně, nebo zkoušíš vyprovokovat nějaké vášně? V obou případech: to se ani nestydíš?
Bedny bez zesíku ani nepípnou a zesík bez beden taky ne. Myslím fungující zesík s fungujícím zdrojem signálu.
Bedny prostě budou hrát podle toho, co do nich zesík protlačí, přece 300W bednu klidně můžeš připojit k 5W zesíku, jenže ten do ní protlačí jen těch 5W.
Napsals stejnou kravinu, jako
Mám lampu 60W a žárovku 100W. Co bude svítít víc? Lampa nebo žárovka?
(Mimoto wattáž beden udává, kolik bedna vydrží, ale neříká nic o jejich účinnosti, takže těžko hádat, jak "moc budou hrát". Stále častěji ale potkávám bedny, na kterých je napsáno 300W, ale trvale vydrží nanejvýš 15W - prospekt lže, jenže dobře se to prodává).
Jenže ty zaměňuješ normální bednu s aktivní bednou (ta má zesilovač už uvnitř nebo pár beden má zesilovač v jedné z nich). K té aktivní samozřejmě vnější zesilovač nepotřebuješ, on by byl také problém s tím, kam ho připojit.
Prostě si kup ty druhé (Genius), zesilovač mají v sobě vestavěný. Sice také slibují něco, na co nemají (tedy ani bedny, ani ten zesilovač uvnitř), ale nelžou o nich tak moc, jako o spoustě jiných, hrají přijatelně slušně.
Ale za poctivé bedny a vnější zesilovač z produkce Tesly bych se taky přimluvil (i když na poslouchání empétrojek do 160kbps je té Tesly zase škoda).