rozdil mezi 24LC16 a 24C16 ??

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
striker

rozdil mezi 24LC16 a 24C16 ??

#1 Příspěvek od striker »

Ahoj lidi, chtel bych se zeptat jaky je rozdil mezi 24LC16 a 24L16 ?
Nebo co mam udelat pro to abych ji mohl naprogramovat v icprog s jdm programatorem... je tam rozdil jen v napajeni? nebo jeste v necem jinem..
za kazdou radu moc dekuji..
Martin
Raptor181
Moderátor

#2 Příspěvek od Raptor181 »

Pozri si datasheet..
Čo neubrzdíš, to neukecáš..:pc:
:aplause::)
Oživenie umrtvených RJ, tacho, immo, airbag, diagnostika automobilov, chiptuning, kódovanie a dorábky systémov, autoelektrika, zabezpečovacie a kamerové systémy
TomasRa

#3 Příspěvek od TomasRa »

Nepodařilo se mi najít duchaplnou odpověď na uvedenou problematiku a tak jsem v GME koupil 24C16 a 24LC16. Programátor mám stavěný TSP-IC připojený na LPT PC s WInXP. Program IC-Prog 1.06C. Tato verze IC-Prog nemá v seznamu součástek 24LC16. Testoval jsem čtení a programování obou EEPROM a v uvedené konfiguraci fungovaly úplně stejně, je možné je číst i programovat pod 24C16. V datasheetech se mi také nepodařilo najít nějaký rozdíl. Třeba konečně nějaký odborník vysvětlí nebo někdo najde vysvětlení a uvede na něj odkaz, kdy a proč jsou obě paměti nezámenné. Já jsem našel jen nic neřešící a nic neříkající odpovědi typu "přečti si datasheet" nebo o rozdílech mezních hodnot napájení mezi C a LC v desetinách voltu, což asi těžko bude mít při napájení 3V3 nebo 5V nějaký vliv.
termit256

#4 Příspěvek od termit256 »

Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“