Je možné, aby při bouřce přestal fungovat satelit?

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Jenys
Kontaktovat uživatele:

Je možné, aby při bouřce přestal fungovat satelit?

#1 Příspěvek od Jenys »

Ve středu 25.6.08 byla i v Praze bouřka a přestal mi fungovat satelit, hlásil že vyhledá signál. Po bouřce to normálně šlo a funguje bez nějakého mého zásahu. Tak by mě zajímalo, jestli to bylo jen u mě, nebo to bylo na družici :?: Bylo to konkrétně na CS Linku :wink: Občas se obraz dlouho před bouřkou občas rozpadl do kostiček a zasekával, bylo to patrné i na zvuku. Asi někdy udělám přeměření, ale signál na satelitním přijímači ukazuje asi 95% sílu i kvalitu, tak nevím, co se děje. Neměřil jsem ve chvíli problému.
Ale to je fakt jen sporadicky na chvilku :(
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
kbulda

#2 Příspěvek od kbulda »

Nelam si s tím hlavu
Killroy
Moderátor

#3 Příspěvek od Killroy »

V té době CSLink opravdu celkově vypadl. Takže to nebylo jen u tebe.

Killroy
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Jenys »

Killroy píše:V té době CSLink opravdu celkově vypadl. Takže to nebylo jen u tebe.

Killroy

Jé, tak to jsem rád, že to nebylo na mé straně. Jednu dobu jsem měl problémy se špatně upevněným stožárem a pořád se to rozštelovávalo, měnilo směr. Když jsem to opravil, už to sekalo dobrotu, tak jsem měl obavy co se zase děje :?:

Takže ještě jednou díky Kill :lol:
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
galjo

#5 Příspěvek od galjo »

Až máš čitatelný návod na použitie satelitu , tak tam píšu že v čase búrkovej činnosti môže byť zhoršená kvalita príjmu.
Crifodo

#6 Příspěvek od Crifodo »

Ano, to je možné...
Jedna z "výhod" kombinace digitální technologie + maximální škudlivost.
Systém úrovňově dimenzovaný kousek nad hranicí funkčnosti, spojové cesty pro uplink nezálohovány, k tomu vlastnost mpeg kódování, kdy na rozdíl od malého zarušení v několika bodech nebo v několika řádcích při analogovém signálu tady dochází k naskákání velkých sytě barevných kostek. Při větším výpadku zamrznutí obrazu.
Další místně středoevropskou specialitou je naflákání 8 kanálů do systému, který byl původně navržen pro jeden kanál s vysokým datovým tokem zaručujícím vysokou kvalitu.
Pak jsme s kvalitou někde u VideoCD neblahé paměti.
konosuke

#7 Příspěvek od konosuke »

No možné to je, taky při intenzívním sněžení, srážkách, dešti a kroupách - to se již stalo...vlnová délka signálu je velmi krátká, cm...mimochodem, až nám zavedou digitální TV, je tento více ovlivněn počasím než analog ?
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Jenys »

galjo píše:Až máš čitatelný návod na použitie satelitu , tak tam píšu že v čase búrkovej činnosti môže byť zhoršená kvalita príjmu.

Ale zde došlo k totálnímu výpadku, ne ke zhoršení...to občasné sporadické zakostičkování ani neřeším. Šlo mi o ten úplný a docela delší dobu trvající výpadek. Zachránilo mi to pozemní digi vysílání. :) Jak mi Killroy psal, tak to nebylo u mě, takže Howk :wink:

P.S. BTW v mém návodu k satelitu Mascom nic takového co píšeš nemám :wink:
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Jenys »

Jinak chlapi děkuji za odpovědi :lol:
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Jenys »

konosuke píše:No možné to je, taky při intenzívním sněžení, srážkách, dešti a kroupách - to se již stalo...vlnová délka signálu je velmi krátká, cm...mimochodem, až nám zavedou digitální TV, je tento více ovlivněn počasím než analog ?

Já mám krom satelitu i DVBT, ale to fungovalo i při té bouřce. To mívá kostičkování i za dobrých podmínek a proto využívám satelit, který má navíc další programy :)
RadekB

#11 Příspěvek od RadekB »

Pri extremni bource nebo hustem snezeni (snih s vodou) muze dojit k vypadku. Zhorseni neni, je to digital, proto bud JO nebo NE, nic mezitim neni.
Jak moc bude signal odolny urcuje mimo jine i FEC, cim je cislo nizsi, tim vic chyb je MPEG dekoder schopen opravit. Nejvyhodnejsi je FEC 1/2 , bezne se pouzivaji 2/3 (Skylink) a 3/4 (CSlink), casto pouyivana hodnota je 5/6, jen vyjimecne 7/8. Nizke cislo ma ale zase vetsi naroky na prenosovou kapacitu, proto se nejnizsi hodnoty temer nepouzivaji.
To, ze vypadl uplink je tragedie, ale na druhe strane se neni cemu divit, paraboly pro uplink na CSlink jsou POLOVICNI nez napr. paraboly na uplink 3SAT, ZDF.
Ke kvalite DVB v ceskem podani se radeji nevyjadruju, komercni transponder 11992 je k bliti uz davno, 12525 jeste ujde ale uz to take delsi dobu neni ono. Na druhe strane porad jeste je to zatim to nej, co se da v cestine sledovat
RadekB

#12 Příspěvek od RadekB »

Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “