Zapojení předzesilovače pro dynamický mikrofon

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
J@N

Zapojení předzesilovače pro dynamický mikrofon

#1 Příspěvek od J@N »

Dobrý den,

nemáte někdo prosím zapojení nějakého odskoušeného nízkošumového předzesilovače pro dynamický mikrofon, které bude napájeno NEsymetrickým stabilizovaným napětím 9 nebo 12V?

Našel jsem na internetu tenhle: http://www.gme.cz/_dokumentace/dokument ... -699.1.pdf, kterej je i hezky zpracovanej, ale kvůli nap. napětí ho nemohu použít :( a předělávat ho na něj by asi jen tak nešlo.

Díky
Sendyx

#4 Příspěvek od Sendyx »

Je to špatně okopčený vstup nějakého pultu. Po úpravě to klidně na nesym chodit bude. Nebo si postav něco s SSM2019 + k němu symetrizátor napájení. Nic jednoduššího už snad nemůže být.
Crifodo

#5 Příspěvek od Crifodo »

ještě jednodušší je vstupní předzesilovač s jedním KC509 v zapojení se společnou bází, vyšlo to třeba v knížce "Zvukař Amatér" od Kubáta, je ot nesymetrické a vzhledem k impedanci dynamických mikrofonů i výhodně impedančně přizpůsobené.
J@N

#6 Příspěvek od J@N »

Nedal byste sem někdo prosím nějaké konkrétní schéma, popř. i návrh DPS apod... knihu "Zvukař Amatér" doma nemám.
J@N

#7 Příspěvek od J@N »

Zkusil jsem zapojení překreslit tak, aby se dalo použít na nesymetrické napájení. Za R1, R9, C2, C3 jsem udělal umělý střed (pro R1 a R9 by stačila asi jenom jedna), zem mikrofonu a R12 jsem ponechal na zemi.
Mohlo by to ak být?

Hodnoty součástek by podle mě mohli zůstat nezměněné až na dvojice odporů: R2 (a R6), R3(a R7) a R4 (a R8) - S nimi si nevím rady.
Má po mé změně zůstat poměr napětí - v klidu - na odporech a tranzistorech stejný? Nebo zanechat stejné napětí na tranzistorech a zbytek rozpočítat v původním poměru mezi R2,3 a R4?

Díky Honza
Přílohy
Schema.gif
Původní zapojení a předělané
(31.05 KiB) Staženo 339 x
Radix

#8 Příspěvek od Radix »

Předzesilovač.
Přílohy
002.jpeg
(16.56 KiB) Staženo 260 x
Odpovědět