zase vypalovačka LG
Moderátor: Moderátoři
a) musíš vypalovat a připalovat aspoň 1 GB kvůli kompatibilitě
b) musíš používat stejnou verzi Nera nebo stejný vypalovací program
c) musíš si projít celé nastavení Nera a správně uzavírat stopy, ne disk
d) více pokusů tě naučí tomu rozumět, ale doporučoval se to učit na DVD RW plus nebo mínus, to je jedno.
e) u každého dalšího připálení se musí načíst seznam všeho z předchozí stopy plus to nové, takže to zabírá víc místa, proto je lepší to strkat na DVD RW a pak celé přetáhnout až na závěr na DVDR
f) podle využití bych doporučil používat i DVD RAM - je to výrazně rychlejší a dá se i odmazávat
A kutilmile - nelituju tě
- Přílohy
-
formáty dvd.pdf- (468.21 KiB) Staženo 100 x
Vyzkoušel jsem si to a ověřil až po té, co mě pár známých upozornilo, že to platilo jen u starších vypalovaček a hlavně médií.
typ HL-DT-ST DVDRAM GSA-H12N,
velikost buferu 2 MB,
výrobce Hitachi-LG,
Rychlost zápisu:
DVD+R9 Dual Layer 10x
DVD+R 18x
DVD+RW 8x
DVD-R9 Dual Layer 8x
DVD-R 18x
DVD-RW 6x
DVD-RAM 12x
CD-R 48x
CD-RW 32x
Rychlost čtení
DVD-ROM 16x
CD-ROM 48x
a na médiích firmy Verbatim - a co vypálím na maximum, stane se, že například mechanika stolního dvd přehrávače nebo minivěže prostě a jednoduše nenačte. PC ano - jakýkoliv a bez problémů.
Nástin vysvětlení byl poměrně dobře objasněn už před lety v jednom čísle Amatérského rádia - nejde ani tak o odolnost média proti zvlnění vinou zrychlení při roztáčení nebo proti roztržení odstředivou silou, jako o "rozmáznutí" hrany pitu (= stopy po laseru v citlivé vrstvě) při vysokých rychlostech vypalování. Nejsou všechny dostatečně ostré, takže laser snímající stopu se ne vždy "chytí" a běžný přehrávač jak CD, tak DVD nemá dostatek výpočetní kapacity, aby vzniklé chyby opravil - takže vyhodí Disc Error nebo No Disc... Kdybych to neměl ověřené, nebudu to tady hlásat - a disky mám naprosto běžně kupované v obchodě s PC příslušenstvím - CD jsou 52rychlostní a DVD 16ti... A zvykl jsem si používat pouze typy -R(-RW), protože "plusové" se nesetkávají vždy se stejně kladným přijetím od přehrávacích mechanik, jako "mínusky".
EKKAR píše:Nástin vysvětlení byl poměrně dobře objasněn už před lety v jednom čísle Amatérského rádia - nejde ani tak o odolnost média proti zvlnění vinou zrychlení při roztáčení nebo proti roztržení odstředivou silou, jako o "rozmáznutí" hrany pitu (= stopy po laseru v citlivé vrstvě) při vysokých rychlostech vypalování. Nejsou všechny dostatečně ostré, takže laser snímající stopu se ne vždy "chytí" a běžný přehrávač jak CD, tak DVD nemá dostatek výpočetní kapacity, aby vzniklé chyby opravil - takže vyhodí Disc Error nebo No Disc... Kdybych to neměl ověřené, nebudu to tady hlásat - a disky mám naprosto běžně kupované v obchodě s PC příslušenstvím - CD jsou 52rychlostní a DVD 16ti... A zvykl jsem si používat pouze typy -R(-RW), protože "plusové" se nesetkávají vždy se stejně kladným přijetím od přehrávacích mechanik, jako "mínusky".
Ano, s tím máš častečně pravdu. To, co psali v amáru, tak už neplatí - tedy pro nové typy vypalovaček. Vše je ok a u těch starších to spravoval upgrade firmwaru a potom vydávali rovnou nové typy. Naposledy jsem měl v ruce LG GSA62N, která uměla vše už lépe než typy 20, 40 nebo 55. Ale i tak se mi nestalo za poslední rok a půl, že by byl problém se čtením DVD médií v DVD přehrávači vypálených 16x rychlostí. Vypaluji samozřejmě jen na Verbatim 16x pluska, mínuska mají opodstatnění právě jen pro staré DVD přehrávače, které je škoda vyhodit.
O médiích CD psát nebudu, pálím na ně teď dost málo, ale žádný problém jsem nezaznamenal.
Setkal jsem se spíše s tím, že na počítači byla LG vypalovačka, médium Verbatim DVDR+ 16x a stejně byl pak problém. Když jsem dotyčnému vysvětlil ať si povypíná všechny rezidenty, které vlastně pro vypalování nepotřebuje, tak se mu vše zrychlilo a zápis byl naprosto ok.