PSV metr
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
2. u PSW víceméně nezáleží na výkonu, kalibruje se na plnou výchylku ručky "dopředu" a po přepnutí se odečítá úroveň odražené, ovšem stupnice je silně nelineární, jinak nemá smysl
3. většinou jsou 50ohm
4. tenhle krám nemá kalibraci pro PSW (nikde ji nevidím), takže to bude součást "něčeho" a tudíž to otevři a vyfoť obsah
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Může mít páskové vodiče se směrovou vazbou, takový je taky dost kmitočtově závislý.
Pokud má toroid, tak bude i poměrně širokopásmový.
Setkal jsem se s kusy, které měly přetržený závěs měřidla - je dost citlivé na otřesy. Jestli neukazuje, tak je možná taky vadné měřidlo, nebo někdo vykradl diody.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se dělají "kombíky", co měří PSV i výkon, je tam kromě čudlíku na kalibraci ještě nutnost nastavit citlivost měřidla podle kmitočtu, aby to sedělo (většinou je to sloučený do jednoho). Pak to chodí od 30Mhz do 1Ghz.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Nejhorší jsou experti, co takhle měří výkon na CB a místo antény mají smeták. To kolikrát naměří kilowatty a přitom je není slyšet ani o ulici vedle
Jako zátěž používam tu "pálku" co je na obrázku. Jelikož má 75Ohm, myslím že 75Ohm bude mít i ten měřák, protože mají stejné konektory(stejná impedance).
Jak jsem psal výše diody tam jsou, 33NQ52. Měřák valí, to jsem zkoušel.
Večer to nafotím. Vnitřní konstrukce vypadá na vysoké kmitočty, takže to těch 3,5MHz asi ani nezaregistruje
David
- Přílohy
-
Zátěž.gif- (211.5 KiB) Staženo 224 x