Schema zapalovani VARI
Moderátor: Moderátoři
Schema zapalovani VARI
veľa zdaru pri oprave , ale ja som ho nahradil novým zapalovaním VAPE myslim že Z19 alebo tak nejako, malo už aj vývod na predne svetlo
Diky za rady
Mirda píše:Není VARI jako VARI, už je několik typů, dokonce nějaký italský. Včera jsem měřil jednu asi přerušenou zapalovací cívku v magnetu. To je stejně neopravitelný, mění se celá kulatá deska s cívkama nebo ta zalitá tyristorová jednotka s tím káblíkem na svíčku. Jen vědět co je vadné a vše stojí velké peníze.
jj ved práve to , ešte ked som ten JIKOV JM4-003 mal a raz to nechcelo vobec chytnuť , tak som poprosil suseda tiež s tým motorom že nech mi na chvílu požičia tu jednotku zapalovania , zapojil som a naštastie motor chytil takže som vedel že je vadná ta jednotka, skus niekoho v okolí či nemá nejaku funkčnu na zviš alebo či by ti ju niekdo nepožičal. neviem prečo ale tie československe jednotky zaliate ešte v takej hnedej hmote sa kazili jak na páse, tie nove čo som mal potom VAPE už držali , a šlapalo to v pohode.
Měl bys tam něco naměřit,ne zkrat, ale cívku.Tohle vinutí se rádo přerušuje. Jestli je pryč, tak Tě docela lituju.
ale bolo to VAPE malo tiež skratovací vodič, tri fastony , vodič pre vývod trvalích +6 V (+12V ???) a potom samozrejme VN kabel s fajfkou na sviečku, to zapalovanie sa asi dalo použiť aj na motory AZGAT pretože ony mali to predné svetlo a tam bolo napajane asi tými +6V . ja som ho zapojené nemal po montáži modulu som si len na skušku zmeral na nom napätie a sedelo, potom som ho zmotal a zaizoloval proti dotyku s kostrou.
Ale prajem štastnú ruku pri nakupe noveho zapalovania.